Franse spiegel

Franse spiegel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFranse spiegel

Groots, mysterieus en antiek, dat is de Franse spiegel ten voeten uit. Deze antieke gigant laat zich van alle kanten mooi zien en is het ideale accessoire in je woning. Of je nu jezelf wilt bewonderen als een ware Française, je de kamer een brocante uitstraling wilt geven of het Franse tijdperk nieuw leven in wilt blazen, de Franse spiegel is een ware beauty in ieder interieur.

Jezelf bewonderen doe je uiteraard in stijl. Waar tegenwoordig moderne spiegels de winkels domineren en in veel huiskamers hangen, heeft een antiek exemplaar toch zo zijn charme. Franse spiegels kenmerken zich door zo’n heerlijke kuif, die in krullende details bovenop ligt. Een krulletje links, een krulletje rechts… hangen maar dat shiny ding!

Tijd voor een Frans tijdperk

De Franse spiegel is een bling bling accessoire in je woning. Dit type spiegel doet je denken aan Lodewijk XVI of Louis Philippe, belangrijke royals uit het Franse tijdperk. Deze blikvangers zijn heerlijk glamorous en stijlvol, mits je ze goed weet op te hangen. Ga voor een exemplaar met vergulde details, zoals bladgoud of bladzilver.

Een Franse spiegel is uit zichzelf al een waar pronkstuk, maar zorgt voor een groots effect als je hem weet te combineren met andere antieke woonaccessoires, zoals grote klokken met brocante details of een antieke kroonluchter die schittert in de zon. Hang een Franse spiegel boven de openhaard, waar jij in een brede comfy stoel je boekje kunt lezen, zoals de Fransen dat deden. Lekker dramatisch wordt je woning wanneer je deze Franse lijst boven de schouw of kast hangt: kies voor een verguld exemplaar met ingewerkte bladeren, bloemen of vogels en ga voor rococo stijl!

How to: een Franse spiegel ophangen

Heb je een mooie spiegel gescoord, dan is het tijd om deze netjes en vakkundig op te hangen. Belangrijk hierbij zijn enkele tips, zodat je de muur niet kapotmaakt.

  • Controleer altijd even de muur voordat je gaat boren of spijkers gaat slaan. Misschien stuit je op stromend water of elektriciteit.
  • Ga je voor een mooie ingelijste spiegel of pak je een Franse spiegel zonder lijst? Bedenk goed dat spiegels zonder lijst je kamer groter laten lijken.
  • Bij het ophangen van een Franse spiegel, is het natuurlijk de bedoeling dat je er ook in kunt kijken. Hang hem op ooghoogte, zodat jij regelmatig een blik kunt werpen in je Franse kunstwerk.
  • Hang je een spiegel tegenover het raam, dan lijkt je kamer lichter en ruimer. Ideaal voor in de donkere kamers!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.