Frituurpan

Frituurpan

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFrituurpan

Frituurpan

Onmisbaar in elke keuken. Je begon er waarschijnlijk mee op jouw studentenkamer, waar menig student leeft uit de friteuse. Koekenpannen en kookpitten zijn in studentenkeukens namelijk een overbodige luxe. In een volgende levensfase begin je een speciale dag in de week uit te kiezen waarop de frituur eindelijk weer aan mag. Zondag tijdens Studio Sport of vrijdagavond om het weekend in te luiden. Vervolgens wordt het gezin uitgebreid met kleine kinderen. Natuurlijk houden zij meer van het betere frituurwerk dan van spruitjes en spinazie.

Je ontkomt er dus niet aan: de frituurpan mag weer van zolder. Als de kinderen het huis uit zijn, begint het echte genieten. Frietjes en snacks gooi je in het vet wanneer je daar zin in hebt. En trouwens, elke dag koken is ook helemaal niet meer nodig.

Af en toe zondigen met de frituurpan

In een wereld die tegenwoordig wordt overspoeld met healthy foodplantaardige olie om benodigde vetten binnen te krijgen.

Wist je dat er in Nederland ook al een bedrijf is dat zich heeft gespecialiseerd in Haute Friture

  • Zo drink je daar geen bier bij de friet, maar een fancy gin-tonic.
  • Je combineert zo het beste van beide werelden.

Zie je wel dat frituren niet oubollig hoeft te zijn!

Het friet-uur van de waarheid

Frituurpannen van roestvrij staal (rvs) zorgen voor het frituur gemak waar je blij van wordt.

  • Ze zijn immers makkelijk schoon te maken;
  • En duurzaam in gebruik.
  • Je zet in een handomdraai de lekkerste snacks op tafel om jouw gasten een warm welkom te heten.

Wil je ook eens experimenteren met de frituur? Kijken wat er mogelijk is om het gezonde met het minder gezonde te combineren? Dan mag jouw frituur niet meer een ondergeschoven kindje zijn dat verbannen is uit jouw keuken. Dit keukenstuk prijkt tegenwoordig trots op jouw aanrecht, in plaats van op een verstoft plekje achterin jouw keukenkast of kelder. Dat je frituurt, mag weer gezien worden. Een gastronomisch stukje frituur beleving is niks om je voor te schamen, we doen het allemaal!

Het schoonmaken van de frituurpan

Het schoonmaken van de frituurpan is een ergernis die in veel huishoudens bestaat. De frituurpan vaak zo’n heftige geur en het lijkt zo’n gedoe om deze weer schoon te maken. Maar schijn bedriegt, met deze tips heb je in een mum van tijd een pan die spik en span is. Ideaal toch?

  • Gooi na gebruik van de frituurpan het vet weg;
  • Stop dan 2 vaatwastabletten in water in de pan;
  • Zet hierna de frituurpan op ongeveer 120 graden, wanneer het water kookt;
  • En laat het zo een uurtje pruttelen;
  • Je zal merken dat je nu heel snel het vet met een schuursponsje kan verwijderen.

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer goed keukenapparatuur voor in huis? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw frituurpan en andere keukenaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks waarmee je onder andere van jouw keuken een unieke keuken kan maken.