Futonbed

Futonbed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFutonbed

Hou jij ook zo van de Japanse stijl? De lichte kleuren en de eenvoudige lijnen geven je interieur een rustige, zen-achtige uitstraling die nooit verveelt.

Less is more

Japanners staan bekend om hun efficiëntie en hun talent om met weinig spullen een mooi geheel te creëren: less is more. De Japanse efficiëntie en vindingrijkheid komt ook terug in de slaapkamer. In de traditionele Japanse huizen waren er geen aparte slaapkamers. Er stonden geen bedden in de kamers: ’s nachts werd er een futonbed uitgerold, dat overdag weer opgerold en opgeborgen werd, zodat de kamer voor andere doeleinden gebruikt kon worden.

Een futonbed bestaat uit een dun futonmatras van ongeveer 8 cm. Deze futon bestaat uit lagen katoen met tussenvullingen. Traditioneel wordt een futon op een tatami gelegd, een mat van rijststro. Als je liever een dikker futonbed hebt, kun je meerdere matrassen op elkaar leggen. Bovenop het futonbed leg je dan een futondek voor nog meer slaapcomfort. De futons zijn makkelijk te verplaatsen en te luchten.

Waarom een futonbed

Een futonbed is stevig en goed voor je rug, omdat je op een futonbed echt al je spieren ontspant. Een ander voordeel van een futonbed is dat hij weinig plaats inneemt, zodat hij ook ideaal is voor logees.

Oost west thuis best

Bij ons in het westen zijn de futonbedden gebaseerd op de originele Japanse futons, maar zijn aangepast aan de westerse smaak en wensen. Futonbedden zijn hier verkrijgbaar in eenpersoons-, twijfelaar- en tweepersoons formaat. Het westerse futonbed wordt in een verstelbare houten of metalen frame geïnstalleerd. Op deze manier doet het futonbed niet alleen dienst als bed, maar kan hij ook als bank of stoelgebruikt worden.

Het westerse futonbed heeft meestal meerdere lagen en is dikker en groter dan een Japans futonbed. Bij de westerse futonbedden worden de futons gevuld met resten van schuimmatrassen of met natuurlijke en milieuvriendelijkere vullingen van vilt en wol. Een westers futonmatras lijkt meer op een traditioneel matras, zoals wij die hier in Nederland kennen. Futonbedden worden hier vaak verkocht als set van matras en een frame.

  1.  Futons hebben meestal een afneembare en vervangbare hoes in verschillende kleuren, zodat je altijd een futonbed vindt die past bij jouw smaak en interieur.

Onderhoud

Het is belangrijk om je futonbed vaak te luchten en op te kloppen, zodat de vulling van het futonmatras goed verdeeld blijft. Japanners kloppen hun futonbed regelmatig uit met een speciale Japanse bamboe mattenklopper. Regelmatig luchten en in de zon leggen van het futonbed verhoogt de kwaliteit en de duurzaamheid van de futons!

Wil jij je slaapkamer ook een rustgevend Japans tintje geven? Laat je inspireren en kies voor een futonbed!

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtige futonbed vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels. Dat niet alleen.

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw futonbed is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.