Garderobekasten

Garderobekasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGarderobekasten

Om je entree zowel praktisch als uitnodigend te maken, kunt je vast een aantal slimme interieurideeën gebruiken. Een garderobekast is altijd een goed idee. Met een garderobekast creëer je extra ruimte voor opslag, zodat je entree weer netjes en geordend is.  

De tijd dat garderobekasten sobere houten kubussen waren is voorbij. Een garderobekast hoeft niet langer in de meest stoffige hoek van de kamer gezet te worden. Garderobekasten kunnen de entree onderscheidend maken en verwelkomen je zodra je jouw huis binnenstapt met charme en flair.

Garderobekasten bij de entree

Garderobekasten zijn de grootste halmeubels, die er zijn. Ze vullen bijna de hele gang. Over het design denk je dus wel wel twee keer na. In de gang breng je niet veel tijd door, daardoor ben je eerder geneigd om een goedkope en praktische kledingkast te kopen. Maar dat is sterk af te raden. De entree is wat gasten en vreemden het eerst, of überhaupt alleen maar, van je woning zien. Maar ook voor jezelf maakt het een groot verschil of je alleen maar binnenkomt of dat je echt thuiskomt. Het design aspect is in de hal minstens zo belangrijk als in de rest van de woning.

Thuiskomen is een heerlijk gevoel, waar iedereen zich op verheugd, maar dat kan door de verkeerde garderobekasten snel afnemen. Daarom is het de moeite waard om ook garderobekasten met zorg en gevoel voor stijl uit te kiezen.

DIY garderobekast
Maak van een simpele kast een uniek exemplaar, die past bij je persoonlijkheid. Lak of verf de garderobekast in je lievelingskleur, vervang de deurknoppen, of maak met een fotocollage of decoratief papier je garderobekast tot een vrolijk meubelstuk.

GarderobekastenGarderobekasten perfect indelen

Om de gebruiksvriendelijkheid niet te kort te doen, moet je er over nadenken welke kledingstukken je dagelijks gebruikt. Zodat je deze direct bij de ingang kunt pakken. Want naast een kledingrek voor jassen, bieden garderobekasten vaak ook een ingebouwde schoenenkast. Je kunt die eventueel ook los kopen. Ook lades voor mutsen en handschoenen, een fietspomp of briefopener kunnen handig zijn bij de ingang van je huis. Planken voor de post en sleutel of een zitbank om schoenen aan te trekken, maken de halmeubel perfect. Ook kun je de garderobekast in tweeën te delen: de kapstok voor jassen die je vaak gebruikt en de rest van de kast voor alle overige jassen, schoenen etc. Dit is praktisch en overzichtelijk!

Stylingtip!
Zorg dat alle halmeubels goed bij elkaar passen. Wat niet te doen: verschillende houtsoorten zoals dennen, sparren, eiken of beuken mixen of de entree als opslagplaats voor overbodige meubels gebruiken. Want een nette hal is een nette ontvangst. Welkom thuis!

Ontdek Westwing

Ontdek hoe je ook je kleinste ruimtes in huis stijlvol inricht door je dagelijks te laten inspireren door Westwing! Style experts en ontwerpers geven exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Laat je hierdoor inspireren en blijf up to date over de laatste trends. Hiermee maak jij van jouw huis een uniek huis!