Gebreide poef

Gebreide poef

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGebreide poef

Wil je graag wat extra zitruimte in je al volle huiskamer? Of ben je op zoek naar die zweem kleur die ook terug komt in je gordijnen? De gehaakte poef is het antwoord op al deze vragen! Vrijwel in elke kleur, grootte en vorm verkrijgbaar is de zachte poef de verwezenlijking van comfort.

We kennen hem in verschillende gedaantes, maar de gebreide poef geeft een nieuwe 'take' op een ouderwets concept. Breien is hip en dat vindt jouw interieur ook! Wil je even kennis maken? Een gebreide poef in huis, maakt direct een warme en knusse sfeer in de ruimte. Tevens is het een item dat naast comfortabel, ook heel trendy is.

gebreide poefen in verschillende kleuren

Trendy item

De gehaakte poef is op het moment een van de meest trendy stukken in de business. Bekleed met de meest uiteenlopende materialen, van leer tot zachte wol, kan een designer zich echt helemaal uitleven. De gehaakte poef komt in diverse haakpatronen en kleuren. Van speels en vrolijk, via sober, naar strak en klassiek; er is er één voor elke look en hoek.

Wil je je kamer wat meer pit geven? Dan kan een gehaakte poef in een felle kleur dat tikje de gewenste kant op geven. Maar kleur is geenszins het enige dat verschil maakt…

Kies een gehaakte poef in een grof haakpatroon. Verschil in textuur geeft een fantastisch effect in een naturel interieur. Een mooie grove wol staat werkelijk apart op een houten vloer of cocosmat. Kijk ook even naar onze gebreide poefen; een combinatie van haken en breien is ook echt geweldig!

roze gebreide poef in zithoek

Divers; de gebreide poef

Daar waar de zitzak veel ruimte innam, is de gebreide poef wat steviger en makkelijker in gebruik. Daarnaast wordt een lege kamer direct gezellig met een vrolijk gekleurde poef. Er is een ruime keus aan vormen, kleuren en patronen.

En is de vintage look niet echt iets voor jou? Dan vind je eveneens een poef die bij de stijl van jouw huis past. Het breipatroon en kleur kan de van de doorgaans retro gebreide poef juist een modern woonaccessoire maken.

In appartementen waar ruimte wat schaarser is wil je geen complete zithoek zetten. Een gemakkelijke fauteuil of tweezitter is al genoeg wanneer je daarnaast een poef op verschillende plekken hebt staan. Stapel ze hoog op in de hoek van je kamer voor een grappig opberg effect. Wanneer je ze nodig hebt, pak je er snel eentje bij.

gebreide poef in kleerkast

Manusje-van-alles

Poefen zijn multifunctionele items die in geen enkele huishouding mogen ontbreken.

  • Omdat hij makkelijk is weg te zetten en te pakken, is het ook een geweldig handig bijzettafeltje.
  • Voor wat meer stabiliteit gebruik je een mooi dienblad. Met een op maat gesneden glasplaat is de gebreide poef ook heel leuk als koffietafel.
  • Wanneer je moe terug komt van een lange dag buitenshuis is het heerlijk om even je benen omhoog te doen. Zo heeft de gebreide poef alweer zijn vierde functie!
  • De gehaakte poef is de ideale accessoire voor huiskamers, slaapkamers en zelfs je kantoor.

Kinderen zijn grote liefhebbers van de gebreide poef. Het is een meubelstuk om heerlijk op te hangen, en super makkelijk door hen te verplaatsen. Creëer een knus hoekje voor ze onder de trap, je zult zien dat de gebreide poef ook daar goed van pas zal komen.

gebreide poef met kinderlamp

Bijpassende woonaccessoires

Ook voor het integreren van je interieur is de gehaakt poef een goed hulpmiddel.
Je wilt graag dat fraaie tapijt, maar het past niet echt bij de rest van je meubels en accessoires? Met een poef breng je ze samen; ofwel door de gekozen kleur of patroon, ofwel door de textuur.

Misschien woon je klein, of in een loft; je woon- en slaapvertrek zijn hetzelfde. Het is dan moeilijk toch het idee van twee ruimtes te creëren. Plaats een gehaakte poef, of twee, aan het einde van je bed. Ze nemen een dubbelrol aan; een extra zitvlak of tafeltje, en nachtkastje.

lichtbruine gebreide poefen in klassieke zithoek

Arabische sfeer met de gebreide poef

Breng je huiskamer in Arabische sferen! Een gebreide poef in diverse kleuren geeft die typerende lounge sfeer die je kent van woestijn tenten. Sommigen kun je voorzien van die prachtige zilveren dienbladen; zo fungeren ze mooi als tafeltjes.

Door voile gordijnen van het plafond naar beneden te laten vloeien kun je eventueel nog het idee van een tent creëren. Het gebruik van de juiste kleur; rood, paars en turquoise bijvoorbeeld, is echter al genoeg om de ruimte een Marokkaanse karakter te geven. Plaats alles op, elkaar overlappende, weelderige Perzische tapijten en je bevindt je in de sfeer van ‘Duizend-en-één-nacht’.

Met een gebreide poef, creëer je in huis direct een gezellige en warme sfeer. Maar hoe te combineren? Vind bij Westwing, de eerste, exclusieve, home & living webshop, een grote variatie aan woonaccessoires en meubels.