Geel behang

Geel behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGeel behang

Wat zou er nou gebeuren als je thuis aan de slag gaat met de kleur geel? Je bent er al een tijdje over aan het nadenken, ziet geel steeds vaker in de bladen en winkels en bent er door geïnspireerd geraakt. Maar geel is best een uitgesproken kleur.. Zou je dat nou wel doen?

Begin dan met geel behang! Eén muurtje kan geen kwaad. Bekleed een wand met geel behang in de door jou gewenste ruimte en je zult versteld staan van het stralende effect en de zonnige, maar frisse sfeer die je ineens tegemoet komt. Laat je inspireren door de verschillende opties en kies je eigen picture perfect.. Voor welk geel ga jij?

Mooi geel is niet lelijk

Ben je bang dat geel teveel op je afkomt? Geel behang kan gaan van een felle zontint tot een zacht mosterdgeel, dus jouw kleur geel zit er zeker bij. Iedere schakering heeft zijn eigen effect, maar één ding is zeker: geel staat voor

  • Kinderlijke onschuld en energie
  • Levenslust
  • Intelligentie

Ga creatief om met deze eigenschappen en kies de uitstraling van jouw gele behang!

Sfeer met geel behang: voor welke sfeer ga jij?

Naast de kleurschakering, doet het materiaal en het soort behang ook veel met de sfeer. Een velours, linnen of stoffen behang is meer chique en warm dan een vinyl of papieren behang en maakt fel geel bescheiden geel.

En wordt het een effen geel behang, of eentje met een motief? Een patroon op het behang leidt de kleur een beetje af. Geel leent zich erg goed als achtergrond voor een dessin!

Tropisch chique..

Een mosterdgeel zacht behang, effen of met een bescheiden patroon past prachtig in een inrichting met koloniale meubels, donker of mahonie-kleurig hout, veel groene planten en accessoires als uit een rariteitenkabinet.. Dat is tropisch vrolijk, maar heel chique!

Vrolijk bont..

Geel is de perfecte achtergrond voor bontgekleurde bloemen! Kies een geel behang voorzien van roze, wit en blauw –tinten. Sierlijke bloemen in deze kleuren komen prachtig naar voren op een geel behang. Bekleed een wand in de woonkamer hiermee, plaats er een mooi houten, groene vitrinekast voor waar een even bont gezellig servies in tentoon gesteld staat en bij iedereen verschijnt dagelijks een glimlach op het gezicht..

Paris classique..

Onder de indruk van een klassieke, Franse inrichting? Droom je wel eens van zo’n charismatisch, aanzienlijk en klassiek ingericht stadsappartement? Geef je eigen interieur deze hint met een tikkeltje glanzend geel behang voorzien van een wit of beige damast patroon. Al is het maar één bekleed wandje, zo’n behang vervoert je zomaar richting Parijs.. Super elegant en erg smaakvol!

Iets anders met geel behang!

Is jouw woning voorzien van hoge, grote ramen? Bekleed dan de kozijnen om dit raam aan de binnenkant met geel behang. Zo ontstaat een zonnig frame om je raam heen die het licht van buiten mooi weet te reflecteren.

Deze gele rand leent zich daarnaast heel goed als podium voor accessoires. Glazen vazen gevuld met kleurige bloemen zorgen samen met het gele behang voor een schilderachtig tafereel.

Zijn dit nog niet genoeg ideeën voor jouw gele behang? Neem dan een kijkje in Nederlands eerste Home and Living webshop. Westwing biedt je dagelijks inspiratie, geeft decoratie en Do it Yourself tips, heeft exclusieve aanbiedingen met kortingen tot wel 70%!

Vind hier een mooi geel behang voor bij jou aan de muur en ga zelf aan de slag om van jouw huis een mooi huis te maken.