Gehaakte deken

Gehaakte deken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGehaakte deken

Stel, je hebt een fijn huis met mooie lichte tinten in het interieur. Maar, je wil er graag nog een extra warm element aan toevoegen. Een mooie woonaccessoire dat sfeer uitstraalt en meteen ook warmte geeft tijdens de koude wintermaanden.  

Met een gehaakte deken, haal je meteen een opvallend en uniek item in huis. Mix het deken in een fris wit interieur voor een warme uitstraling. Of kies juist een leuk patroon in sprekende kleuren, voor een meer speelse sfeer in bijvoorbeeld de kinderkamer.

Wist je dit van de gehaakte deken?

Over wanneer de techniek haken ontstaan is, bestaan veel discussies. Het zou in Zuid-Amerika of zelfs in China uitgevonden kunnen zijn. Maar niemand weet het zeker. Wel zijn de eerste echte vondsten van de vorm van haken die op de methode van nu lijkt, inmiddels bijna 1600 jaar oud. Maar pas rond 1800 kreeg de moderne variant meer de overhand. Met het haken werd toen vooral goedkoop kant vervaardigd. Iets waarvoor de rijken in eerste instantie hun neus ophaalden.

Toen bleek echter koningin Victoria uit Engeland, een groot liefhebber van haken te zijn. Zij maakte onder andere sjaals voor het Engelse leger. En mede dankzij haar interesse in het haken, werd het snel ook een razend populaire bezigheid onder het volk.

DIY: maak een gehaakte deken zelf

Denk je dat haken nog ouderwets en saai is? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Er zijn nu namelijk genoeg gehaakte woonaccessoires die je huis verrijken . En door de juiste garen te kiezen en een mooi patroon, creëer je al snel jouw unieke item voor in je interieur.

  • Schaf als eerste goede haaknaalden en garens aan. Je hebt in de naalden verschillende diktes en in de garens soorten materialen. Kies wanneer je een gehaakte deken wil maken, mooi wollen garen voor in de winter of katoenen garen voor een zomerse deken.
  • Zorg daarnaast voor een stompe naald, schaar, centimeter en veiligheidsspeld. Zonder deze elementen, kan je niet beginnen met je haakproject.

Heb je dus de tijd en zin om je handen creatief aan de slag te gaan? Dan is het maken van een gehaakte deken een leuk en ontspannen project. Een leuk project voor in de herfst, zo zal je tijdens de feestdagen genieten van een heerlijk warme deken voor bij de haard.

Een gehaakte deken is een stijlvolle en warme verrijking aan je bank of bed. En door de juiste patronen en kleuren te kiezen, maak je een mooie woonaccessoire die past bij de stijl in jouw interieur.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.