Gehaakte kleedjes

Gehaakte kleedjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGehaakte kleedjes

Als je iets maar lang genoeg bewaard, wordt het vanzelf weer een trend. En jawel…Haken is hip! Een paar jaar terug was daar opeens de gehaakte poef, inmiddels ligt de bank vol met gehaakte kussens, en zelfs planten hangen weer massaal in een macramé plantenhanger.  

Zelfs de gehaakte kleedjes van oma kunnen weer terug de woonkamer in. Je oma heeft vast een zolder vol gehaakt spul, van kleine onderzetters tot volledige tafelkleden. Als echte knutselaar weet jij daar wel raad mee.

Het gehaakte kleedje in een nieuw jasje

Je eigen woondecoratie maken is niet alleen heel leuk om te doen. Door gebruik te maken van de gehaakte kleedjes van oma zijn je zelfgemaakte spulletjes natuurlijk van extra emotionele waarde.

Laat je inspireren en maak van je oude gehaakte kleedjes moderne woonaccessoires!

 • DIY: Canvas muurdecoratie
  Het blijft moeilijk om een mooi schilderij of poster te vinden. Met het gevolg dat je muren leeg blijven. De oplossing is nabij. Naast de gehaakte kleedjes heb je slechts een leeg canvasdoek nodig en wat behanglijm. Het is mooi om verschillende patronen en tinten wit met elkaar te mixen.Ook mooi om een met een foto bedrukt canvas te gebruiken!
 • DIY: Romantische vlaggetjes
  Leuk! De mooiste bruiloftsdecoratie maak je zelf. Knip driehoeken uit verschillende kleedjes en bevestig deze aan een wit lint. Heb je kleine ronde kleedjes? Maak dan een slinger van halve rondjes.De slinger staat natuurlijk ook schattig in de babykamer.
 • DIY Lampenkap
  Een saaie witte lampenkap krijgt een romantische en brocante uitstraling door deze te beplakken met een gehaakt kleed. Je kunt de lampenkap vervolgens met een spuitbus in een andere kleur spuiten.Een lampion van gehaakt kant maak je ook eenvoudig zelf met een ballon en behanglijm. Met een klein gaatje aan de bovenkant en een snoer kerstverlichting, creëer je een romantische lichtbol.
 • DIY Gehaakte schaal
  Om van een rond gehaakt kleedje een schaal te maken gebruik je houtlijm, water. Vermeng houtlijm met water dezelfde hoeveelheid water en laat het kleedje hier even in weken. Gebruik een ander schaal bedekt met vershoudfolie als mal. Na een dag drogen is je kleedje uitgehard.

Het is tijd om de oude gehaakte kleedjes van oma van zolder te halen en je huis te decoreren!

Laat je inspireren door Westwing

Op zoek naar nog meer leuke ideeën om van jouw huis een uniek thuis te maken? Neem dan eens een kijkje bij Westwing. Westwing is Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop en inspireert je dagelijks met decoratie tips en DIY ideeën. Hiermee maak jij van jouw huis een uniek huis! Ontdek ook het online magazine. In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.