Gekleurd glas

Gekleurd glas

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGekleurd glas

Glazen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn ontelbaar veel drinkglazen die je helemaal kunt aanpassen aan je eigen stijl. Niet alle mensen vinden bijvoorbeeld dezelfde glazen fijn om uit te drinken. Grote glazen, kleine glazen, antieke glazen of glazen van gekleurd glas, voor iedereen is er een glas om uit te kiezen.

Gekleurd glas is een leuke variant op de standaard blanke glazen die je vaak ziet. Gekleurde drinkglazen kun je in veel winkels vinden, maar zijn er ook in echte designvarianten.

De productie van glas

Waar glasblazen vroeger een echte ambacht was en alles met de hand gebeurde, worden tegenwoordig de meeste drinkglazen machinaal geproduceerd. Glasblazen is een moeilijke techniek, die alleen kan worden uitgevoerd door speciaal opgeleide glasblazers. Daarom werd rond de 19e eeuw overgegaan op machinale productie van drinkglazen, zodat er grote massa’s tegelijk gemaakt konden worden. De machinale productie van glas wordt onderscheiden in 3 grote groepen:

  • Technisch glas, zoals glasvezel;
  • Vlakglas: dat zijn ruiten in gebouwen en bijvoorbeeld auto’s;
  • Verpakkingsglas of holglas, waar flessen, schalen, drinkglazen en lampen onder vallen.

In glasfabrieken worden op grote schaal drinkglazen geproduceerd in verschillende vormen. De vorm hangt af van de opdracht van de producent. Daarvoor heeft de glasfabrikant verschillende glasvormensets in gebruik.

Glazen van gekleurd glas

De meeste glazen hebben een ‘natuurlijke’ blanke kleur. Die kleur ontstaat door de grondstoffen waar glas van wordt gemaakt. Door verschillende technieken toe te passen, kan de fabrikant kleur toevoegen aan drinkglazen. Op die manier ontstaan er leuke glazen van gekleurd glas die je gewoon in de winkel kunt kopen. Gekleurd glas is bijvoorbeeld leuk om je zelfgemaakte cocktails in te serveren tijdens een feestje. Of maak een high tea echt gezellig door gekleurd glas te gebruiken!

Gekleurd glaswerk

Niet alleen glazen zijn er in gekleurd glas te vinden. Ook allerlei andere woonaccessoires worden gemaakt van gekleurd glas. Denk bijvoorbeeld aan de glazen flessen die je als accessoire in je interieur kunt gebruiken. Daarnaast worden ook glazen stolpen, vazen en waxinelichtjeshouders van gekleurd glas gemaakt!

Door verschillende accessoires van gekleurd glas met elkaar te combineren, ontstaat er een mooi en kleurrijk geheel in jouw interieur. Zeker als de zon op het gekleurde glaswerk schijnt, is er een mooie effect te zien! Door het gebruik van gekleurd glas in drinkglazen en andere accessoires geef je jouw interieur net dat beetje extra. Dat is toch wat leuker dan de standaard glazen in blank, grijs of blauw!

Westwing online magazine

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor een stijlvol interieur? In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Dus, waar wacht je nog op? Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw gekleurde accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan!