Gekleurd servies

Gekleurd servies

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGekleurd servies

Misschien zoek je gekleurd servies omdat je het leuk vindt staan. Of misschien zoek je juist servies in een bepaalde kleur, zodat je servies past bij de rest van je interieur. Hoe dan ook: met gekleurd servies kun je alle kanten op! 

Variatie in gekleurd servies

Gekleurd servies is verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor servies in een effen kleur. Dit staat vooral mooi in een modern ingericht huis. Kies een kleur die past bij de inrichting van je huis. Of kies een paar kleuren uit die mooi bij elkaar passen. Op die manier kun je mooi variëren en je servies – en de kleuren die je op tafel zet – mooi aanpassen op het aantal gasten die je hebt.

Ook is er ontzettend veel gekleurd servies verkrijgbaar met een patroon erop. Zo staan bloemen heel erg chique, maar ook services met gekleurde strepen of stipjes staat erg vrolijk op tafel.

Gekleurd servies voor de kids

Wat ook erg populair is, is gekleurd servies met een print erop. Vooral als je kinderen hebt, kan dit een goede optie zijn. Servies met prints uit de nieuwste Disneyfilms doet het bijvoorbeeld altijd goed bij kinderen.

Naast het feit dat er ontzettend veel soorten gekleurd servies zijn, is gekleurd servies ook verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen. Dus wat voor servies je ook zoekt en wat je budget ook is, er is altijd gekleurd servies te vinden wat aan al je wensen voldoet!

Do It Yourself: Hoe maak je zelf gekleurd servies?

Als je wit porseleinen servies koopt, kun je dit zelf makkelijk omtoveren in gekleurd servies. Op die manier kun je servies mooi en vrolijk, maar ook uniek en heel persoonlijk maken. Ook is het ontzettend leuk om zelf beschilderd gekleurd servies cadeau te geven of te krijgen! Hieronder enkele tips over hoe je zelf je servies kunt beschilderen.

  • Om porselein te beschilderen, heb je porseleinverf nodig. Veel winkels die knutselspullen verkopen, hebben porseleinverf op voorraad. Koop in elk geval blauw, rood, geel, zwart en wit, dan kun je zelf ook andere kleuren mengen.
  • Maak het te beschilderen oppervlak goed schoon en vetvrij, bijvoorbeeld met wat alcohol.
  • Besluit wat je op het porselein wilt schilderen. Wil je een plaatje overschilderen of werk je uit de losse pols?
  • Als je een plaatje wilt gebruiken, leg dan wat carbonpapier op het te beschilderen oppervlak en leg daar het plaatje bovenop. Plak het geheel vast met wat tape.
  • Trek het plaatje over met een potlood of balpen. Druk hard, anders zijn de lijntjes niet goed te zien op het porselein!
  • Zodra je je plaatje op het porselein hebt staan, schilder je de lijntjes over met zwarte verf. Laat de zwarte lijntjes een kwartiertje drogen en kleur het plaatje daarna in. Gebruik daarbij je fantasie!
  • Laat je schilderwerk een halfuurtje drogen en verwarm je oven ondertussen voor op 150 graden. Laat je beschilderde servies ongeveer 45 minuten afbakken in de oven. Het schilderwerk wordt dan in het porselein gebrand, waardoor je je servies na het afbakken gewoon kunt gebruiken zonder dat de verf er vanaf komt.

Gekleurd servies is een vrolijk alternatief op het standaard servies. Voor jou, voor de kinderen of voor wie dan ook: met gekleurd servies haal je altijd een gezellige sfeer in huis. Welke uitvoering van gekleurd servies past helemaal in jouw interieur?