Gekleurd tape

Gekleurd tape

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGekleurd tape

Krijg jij elk nieuw seizoen ook weer de kriebels om de kleuren in huis te veranderen? Gelukkig is een beetje kleur in je interieur aanbrengen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

De oplossing voor elke beginnende klusser of crafter: tape. Met wat inspiratie, goede zin en een paar rolletjes gekleurd tape heb je de basis ingrediënten in huis voor een mini-metamorfose.

Kies het juiste soort tape bij je klus

Wil jij in je interieur aan de slag met gekleurd tape, dan is het goed om te bedenken wel soort tape je gaat gebruiken. Elk soort tape heeft unieke eigenschappen. Kies voor je interieur altijd voor een soort tape, dat je ondergrond niet beschadigd en geen kleefresten achter laat. Zo kan je blijven variëren met patronen en kleuren.

Populair gekleurd tape voor je interieur:

  • Duct tape: sterk, scheurbaar, waterresistent
  • Masking tape: dun, scheurbaar, overschrijfbaar

Leuke ideeën met gekleurd duct tape

Iedereen kent de standaard zilverkleurige tape, maar duct tape is in veel meer kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is het niet alleen handig voor noodreparaties, maar kun je duct tape ook goed decoratief gebruiken.

  • Saaie keukenkastjes, leuk je op met een stukje gekleurd tape. Je kunt het hele kastje volplakken of kies voor een hip grafisch patroon.
  • Beplak een leeg blikje met duct tape en je hebt in een handomdraai een leuk plantenpotje, pennenbakje of waxinelichthouder.

Leuke ideeën met gekleurd masking tape

Masking tape, ook wel washi tape genoemd lijkt qua structuur een beetje op schilderstape. Omdat de tape in vele kleuren en patronen beschikbaar is, is het bij uitstek geschikt om op decoratieve wijze in je interieur toe te passen.

  • Heb je een grote fotowand in je huis? Hang dan ook eens een foto zonder lijstje, maar met een stukje tape aan de muur. Een extra mooi effect krijg je als je een zwart-wit foto ophangt met een felgekleurd stukje tape. Of creëer met tape het idee van een fotolijstje.
  • Bang dat behang je snel gaat vervelen? Maak dan je eigen patroon op de muur met masking tape. Grafische figuren, een stippenpatroon, je favoriete uitspraak of een skyline geven je interieur een unieke look.
  • Met een stukje gekeurd tape op je kaarsen laat je gewone witte kaarsen opvallen.

Tip! Show je voorraad gekleurd tape

Ben jij een fervent gebruiker van gekleurd tape, kies dan ook voor een originele manier om de tape te bewaren. Zo heb je de tape altijd binnen handbereik en vormen de rolletjes een kleurrijk geheel aan je hobbyplek.

  • Stop al je rolletjes samen in een grote glazen pot
  • Hang je rolletjes aan een ijzeren kledinghaakje aan de muur
  • Gebruik een letterbak om al je tape uit te stallen

Wat ga jij in je huis pimpen met gekleurd tape?