Gele bank

Gele bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGele bank

Vind je al dat grijs in een interieur maar saai? En wil je met je bank echt een kleur statement maken? Breng dan een dosis vrolijkheid in huis en ga voor een gele bank!  

Een gele bank doet waanzinnig veel voor je interieur. Het zorgt niet alleen voor kleur in de zithoek maar het brengt ook veel sfeer. En een gele bank combineert ook heel makkelijk met houten meubels, hierdoor krijgt je huis een heel warme look. Mooi!

Gele bank? Prachtig!

Je zithoek is een van de plekken in huis waar je een groot deel van je tijd doorbrengt. Of je nu heerlijk op je bank hangt en televisie kijkt of een avondje vrienden over de vloer hebt. Na het eten beland je vaak toch weer op de bank.

Belangrijk dus om een zithoek te creëren waar je elke dag weer blij van wordt. Een gele bank is hier de ideale basis voor. Geel klinkt misschien heel uitgesproken maar deze kleur is ontzettend stijlvol te combineren.

Een gele bank kan heel modern zijn, maar als je voor een exemplaar gaat met schuine houten pootjes eronder geeft dit juist een vintage gevoel. De gele kleur kun je door slim gebruik van woonaccessoires ook benadrukken of juist een beetje afzwakken.

Beauties van banken

Wil je wel een gele bank, maar niet het gevoel hebben dat de kleur de hele woonkamer overneemt? Ga dan voor woonaccessoires in zachte, rustige tinten. Geschikte kleuren zijn cognac, gebroken wit en roestig oranje. Leg kussens in deze kleuren op de bank en een heerlijke wollen plaid.

Laat in de woonkamer die accentkleuren op meerdere plekken terugkomen. Leg een Oosters vloerkleed in zachte bruintinten voor je bank of een poef in gebroken wit. Zet planten in lichtbruine potten.

Gele bank: het zonnetje in huis

Mag de gele bank juist knallen in de kamer? Kies dan voor gele woonaccessoires en contrastrijke kleuren. Wees niet bang om nog meer gele items neer te zetten. Van een mosterdgele poef tot een gele vaas: het mag allemaal.

Houd je wel van de Miami look? Leg je gele bank dan vol met kussen met prints van palmbladeren. Combineer dit met een pauwenstoel waar je ook een kussen in gele print op legt. Ook mooi: een bijzettafel in een gele kleur.

Je gele bank gaat extra stralen in een woonkamer met houten elementen en gouden of koperen accessoires. Het maakt het speels en warm. Zo word je elke dag happy van je gele bank!