Gele fauteuil

Gele fauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGele fauteuil

Naast een bank of een simpele stoel is een fauteuil ook heerlijk om op te zitten. Hierop kun je lekker tot rust komen en bovendien staat zo’n fauteuil nog leuk in je woonkamer ook! De laatste jaren is de gele fauteuil vooral erg populair, omdat deze kleur vrij gemakkelijk te combineren is. Zo past een gele fauteuil bij praktisch alle soorten hout en staat dit meubel leuk in ieder interieur.

De gele fauteuil heeft een echte vintage look en past daardoor logischerwijs perfect in huishoudens met veel meubilair met een klassieke feel. Vintage is vandaag de dag echter ook weer helemaal hip. Dus ook als je een gele fauteuil in een strakke inrichting gebruikt, kan dat prachtig staan. Deze fauteuils zijn bovendien in de meest uiteenlopende designs te vinden, waardoor er sowieso eentje op jouw wensen aansluit.

gele fauteuil scandi stijl

Wist je dit van de gele stoel?

De kleur geel geeft licht, ruimte en energie in je interieur. Je brengt als het ware de zon in huis, waardoor je het koude weer van de herfst en winter snel vergeet. Kies wel voor subtiele accenten geel, bijvoorbeeld op een kleine muur, maar maak het vooral niet te druk in huis. Dat kan al snel een lawaaierig effect geven.

Maar naast dat een geel accent, zoals een gele stoel, licht en energie kan geven in je interieur. Kan deze kleur, volgens verschillende wetenschappers, ook de spijsvertering verstoren. Dus dit wetende, zou het niet verstandig zijn om een gele stoel aan de eettafel te schuiven.

En gebruik dit kleurrijke accent dan ook niet in de babykamer, wanneer je van plan bent je kleintje daar ook te voeden. Dit kan dus door een gele stoel in de ruimte, eventueel lastig gaan.

Maar, gelukkig bestaan er nog vele andere ruimtes in huis waarin gele accenten geen problemen hoeven op te leveren.

De diversiteit van de gele fauteuil

De fauteuil in het geel is zo veelzijdig, dat het eigenlijk zonde is om deze als een simpele stoel te zien. Natuurlijk komt de gele fauteuil goed tot zijn recht in de zithoek, bijvoorbeeld naast een donkere bank. Zo kun je hier je persoonlijke spot van maken, voornamelijk voor de momenten waarop je televisie kijkt of gezellig aan de thee zit.

De gele fauteuil is in sommige gevallen echter ook prima als eetkamerstoel te gebruiken. De stoelen die je normaal in de eetkamer vindt, zitten lang niet zo lekker als een fauteuil en dat verschil zal je meteen merken. Eten vanuit een fauteuil vergt enige gewenning, maar na een poosje wil je gewoon niet anders meer. Moeilijk te geloven? Probeer het dan vooral zelf eens!

Ook in de tuin kunnen sommige fauteuils prima worden ingezet. Weet je bijvoorbeeld ergens een gele fauteuil op de kop te tikken die al lichtelijk aan het verslijten is, zet deze dan eens in je tuin. Dat oogt mooi, maar zorgt in warme tijden ook voor een heerlijke zitplaats om van de zon te genieten. Zo wordt de gele fauteuil ook in je tuin een schitterend accessoire!

Gele Eames schommelstoel

Gele fauteuils combineren

Hoewel een gele fauteuil gemakkelijk te combineren is, zijn er bepaalde zaken die het combineren makkelijker of lastiger maken:

  • Meubilair: Het geel van de fauteuil steekt prachtig af tegen donker gekleurd meubilair. Pas op met meerdere gele meubels, dan wordt het al gauw een overdaad.
  • Vloer: Houten vloeren sluiten prima aan op een gele fauteuil. Met gekleurde vloerkleden of vloerbedekking moet je oppassen dat de kleuren niet vloeken.
  • Materialen: Laat reeds aanwezige materialen doorlopen in je gele fauteuil. Zo is er veel verschil op het gebied van het onderstel. Kies bijvoorbeeld voor hout of aluminium.

Mix & Match met de gele stoel in huis

Hoewel een gele stoel een opvallende blikvanger in huis kan zijn, kan het ook deel uit gaan maken van een mooi geheel in de woon- of slaapkamer. Combineer zachte tinten met de kleur geel voor een Scandinavisch interieur. Denk dan aan basistinten in grijs en wit, en laat de gele stoel hierin opvallen . Leuk om dan ook nog mooie gele bloemen of kussens aan het interieur toe te voegen.

Of ga voor een uniek retro woonstijl in je huis en mix de gele stoel met bruine tinten. Plaats bijvoorbeeld robuuste houten lampen en mix met lichte kussens op de stoel. Zo hou je nog een mooi en rustig geheel in je unieke interieur.

gele stoel
De kleur geel is opbeurend en kan je creatieve geest stimuleren. Een mooie gele stoel kan dus je interieur en jouw eigen gemoedstoestand echt verrijken. Kies voor een enkele blikvanger in huis, of ga voor meerdere accenten in de tinten geel. En met de vele gradaties die er in de kleur geel bestaan, kan je deze kleur ook in jouw interieur verwerkt worden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.