Geruit tafelkleed

Geruit tafelkleed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGeruit tafelkleed

Je hebt al heel wat trends op tafel uitgeprobeerd: met een gebloemd tafelzeil tot een zwarte tafelloper heb je verschillende stijlen geprobeerd. Gevoelig als je bent voor nieuwe trends, komt er veel voorbij bij jou op tafel. Maar om de onrust hierover een beetje tegen te gaan, is het ook fijn een tijdloze basis voor op tafel achter de hand te hebben. Iets waarmee jij het ouderwets gezellig kunt maken. Waarmee je dat doet?

Met een geruit tafelkleed ben je altijd verzekerd van een boeren bonte gezelligheid! Met zo’n tafelkleed creëer je een comfortabele sfeer waarin iedereen zich herkend. Een geruit tafelkleed is de ideale basis voor een knus ontbijt, een gezellige lunch of een bourgondisch diner.

Variatie met een ruit

Denk je aan een geruit tafelkleed, dan denk je aan klassiek en traditioneel. Maar er zit meer in een ruit! De uitstraling die je met de ruit wilt geven, hangt helemaal af van zijn samenstelling.

  • Een eenvoudig rood met wit geruit tafelkleed, van kleine blokjes, geeft een fris zomerse look en doet je denken aan een picknick in de zonnige buitenlucht.
  • Zo eenzelfde ruit, maar dan zwart en wit geblokt, is meer iets voor een winters diner in een moderne ambiance. Zo’n geruit tafelkleed combineert erg leuk met tafelaccessoires of een servies in een vrolijke knalkleur.

En ouderwets zo’n tafelkleed? Absoluut niet meer. Combineer het met de juiste woonaccessoires en je hebt een gezellig opgedekte tafel om zo aan, aan te schuiven.

De bekendste ruit aan tafel

De meest bekende ruit? Dat is de Schotse! Het ruitpatroon werd waarschijnlijk vanaf de zestiende eeuw al gebruikt om aan te geven tot welke familie of clan je behoorde, of uit welk gebied je kwam. De verschillende horizontale en verticale lijnen vormen voor iedere clan een andere ‘sett’.

Met een Schots geruit tafelkleed, in rood of groen, geef je een klassiek chique look aan je tafel. Helemaal met een elegant zilveren bestek en glazen van kristal.

Denkend aan een geruit tafelkleed

Tafelkleden met een ruit roepen klassieke gedachten op en zijn verbonden aan speciale gelegenheden als kerst en Pasen. Een ruit in groen, wit en rood is onlosmakelijk verbonden met de feestdagen in de winter, terwijl een geel met witte ruit vaak de paastafel weet op te vrolijken.

Het zijn juist deze associaties die ervoor zorgen dat ieder ander geruit tafelkleed zo’n vertrouwd en huislijk gevoel geeft.

Welke soort of compositie je qua ruit ook kiest, een geruit tafelkleed is niet onderhevig aan trends en zul je altijd met plezier uit de kast tevoorschijn halen. Nog meer inspiratie nodig om je tafel te decoreren? Vind een grote variatie aan decoratieve accessoires bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop.