Geurstokjes

Geurstokjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGeurstokjes

Niet is fijner dan een huiskamer binnenlopen waar je wordt verwelkomd met een heerlijke geur. Hoe krijg je dat voor elkaar? Met geurstokjes!

Een lekker ruikend huis is het visitekaartje voor elke gast. De geur zet meteen de toon en vaak onthouden je gasten als het wel of juist niet lekker rook in huis. Geurstokjes bieden de juiste uitkomst om een heerlijke ambiance binnenshuis te creëren.

geurstokjes leren bank salon boeken romantisch interieur

WAT  ZIJN GEURSTOKJES

Geurstokjes dienen als parfum voor in je huis. Wij willen als persoon lekker ruiken, maar wij vinden het ook belangrijk dat ons woonruimte een prettige geur heeft. Zo zijn de geurstokjes een populair item geworden in je interieur.

Geurstokjes zijn (vaak) vijf houten stokjes in een flesje met parfum. Doop de stokjes in de fles, draai ze om en zet ze dan weer terug in de fles. Het hout absorbeert de geur en zo verspreiden de stokjes de parfum in de lucht. Draai wekelijks de stokjes om in de fles. Zo verspreidt de geur zich opnieuw in het huis. Vind je de geur te intens? Dan draai je om de twee weken de stokjes om. Aan jou de keuze!

geurstokjes houten stok gouden kleur blauwe zilveren metallic look
Net als met parfum is de keuze voor de geur van geurstokjes erg persoonlijk. Ben je gek op de geur van bloemen? Dan kies je vast geurstokjes die naar bloemen ruiken. Geniet je van de frisse geur alsof je net uit de douche komt? Dan kies je geheid voor geurstokjes die je dat gevoel ook geven.

Tip!

Keuze geurstokjes
Ga bij het kiezen van nieuwe geurstokjes op je gevoel af. Wat voor gevoel krijg je bij het ruiken van de geur? Word je meteen vrolijk? Zie je jezelf meteen zitten in een bad met bloemen? Dit idee krijgen je gasten ook als zij bij jou binnenwandelen.

DECORATIE GEURSTOKJES

De kwaliteit van geurstokjes is afhankelijk van de prijs. Vaak zijn goedkope varianten sneller op en is de geur niet tot nauwelijks in de ruimte aanwezig. Goede geurstokjes zijn relatief duur, maar gaan langer mee en je merkt echt dat de geur in huis aanwezig is.

geurstokjes verschillende geuren vijf gele kleur grijze tint stokjes hout

Geurstokjes zitten vaak in mooie gedecoreerde flesjes en zijn een pronkstuk in elke huiskamer. Jammer genoeg zijn er vaak geen navulflessen verkrijgbaar en moet je weer een nieuwe fles kopen. Vind je het zonde om dat steeds te doen? Kijk dan bij grote merken die geurstokjes verkopen. Daar koop je meestal een fles die je eenmaal koopt en daarna altijd kan bijvullen. Vergeet niet dat de prijs van de aanschaf wel iets duurder is dan normaal, maar is het kopen van navulfles weer goedkoper. Zo bespaar je uiteindelijk meer geld!

geurstokjes lijst vlinders vaasje plant groen zwarte kleur houten salontafel

DIY: EIGEN GEURSTOKJES MAKEN

Wil je je eigen interieurparfum creëren? Dit kan in een paar simpele stappen!

Ingrediënten:

  • 1 flesje met brede bodem en smalle hals
  • 5 satéprikkers
  • water
 • parfumolie
 • versiering als lint en washi tape

Vul de fles eerst met water. Voeg vervolgens een paar druppels parfumolie naar keuze toe. Je hebt ruim twintig druppels olie nodig om de geur goed te ruiken. Wil je dat het parfum sneller door het huis verspreid? Schenk er dan een klein scheutje wodka bij. Doe de satéprikkers in de fles en je hebt zelfgemaakte geurstokjes!

Versier de fles en satéprikkers met lint of washi tape. Zo hebben de geurstokjes ook een decoratieve functie!

geurstokjes kaars bloemen plant klassiek interieur

ALTERNATIEF GEURSTOKJES

Ben je allergisch voor parfum? Dat is vervelend. Wil je dat je huis toch fris ruikt? Dat kan ook zonder geurstokjes. Je kunt namelijk ook:

 • het huis dagelijks ventileren
 • geurige bloemen in huis zetten
 • geurkaarsen aansteken

Met geurkaarsen creëer je net zo goed sfeer. Tijdens de donkere winteravonden zijn kaarsen met een geur een uitstekende keuze! Wil je niet alleen in de huiskamer van de geur genieten? Zet dan ook een paar kaarsen in de badkamer, slaapkamer en keuken en je hele huis is heerlijk geparfumeerd!

Verwen jezelf  met heerlijke geurstokjes die je een fijn gevoel geven. Het huis is immers een plek waar je je thuis hoort te voelen!