Gevelverlichting

Gevelverlichting

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGevelverlichting

De voorgevel is het visiteplaatje van je huis. De presentatie van je gevel is veelal bepalend voor het imago van jullie als inwonenden. Een goed verzorgde gevel getuigt van geordende inwoners, een minder goed onderhouden gevel van minder geordende inwoners.

Met de juiste gevelverlichting kun je jouw voorgevel al gauw een goede make-over geven. Verlichting is bepalend voor de sfeer. Dit geldt dus ook voor gevelverlichting. Ontdek de mogelijkheden van dit type buitenverlichting!

Ruime keuze verlichting mogelijk

Gevelverlichting komt in allerlei soorten. De meest basic gevelverlichting is een simpele hanglamp, maar je kunt ook kiezen voor een wandlamp, plafonnière of spots als buitenverlichting.

Bij de aankoop van deze gevelverlichting kun je kiezen uit handmatige of automatische verlichting.

  • Handmatige buitenverlichting
    De handmatige verlichting is aangesloten op de lichtschakelaars die je in huis hebt. Op deze manier kun je met één druk op de knop bepalen of je op dat moment je gevelverlichting aan of uitdoet.
  • Automatische buitenverlichting
    De automatische variant werkt middels een infrarood sensor. Deze sensor kun je zelf instellen op een bepaalde lichtinvalsgraad. Zodra het buiten donker begint te worden, licht jouw gevelverlichting dus automatisch op en heb je er geen omkijken meer naar!

Verlicht je geven met hanglampen

De hanglamp gevelverlichting is er in verschillende stijlen. Ben jij fan van die donkergroen metalen, antieke straatlamp, waar dat gelig licht uit komt? Of ben je meer van de moderne ontwerpen, die gemaakt zijn van materialen als aluminium? Ga je voor het ontwerp met slechts één lamp, of kies je de chique driekops hanglamp voor net dat beetje meer licht? Voor iedere stijl is er een gepast type gevelverlichting te vinden.

LED – verlichting op de gevel

De huidige gevelverlichting wordt veelal gemaakt van halogeenlampen, maar er is ook de fellere en duurzamere LED variant. Deze komt als de hanglamp, maar je kunt ook kiezen uit een hele strip gevelverlichting. Plaats deze over de gehele breedte van jouw voordeur en keukenraam voor een echte, stijlvolle look. Bepaal ook nog eens zelf de kleurintensiteit. Met een zachte, blauwe gloed creëer je vrij koude sfeer, terwijl je met een rode gloed een warme en welkome voorgevel realiseert.

De fakkel of toorts als sfeervol alternatief

Voor wie die technische vooruitgang niet zo hoeft, kan zich ook wenden tot de tropische of Caraïbische sfeer met het gebruik van echte fakkels of toortsen. Vanwege veiligheidsredenen is het wel aan te raden deze alleen in de achtertuin of op het balkon te gebruiken. In jouw tuin of op jouw balkon kan niemand erbij, behalve jijzelf. In combinatie met een mooie pergola en een vuurkorf heb je al gauw het vakantiegevoel in eigen huis! Maak van elke buitengelegenheid een tropisch feestje!

Ontdek Westwing

Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires, meubels en lampen voor binnen en buiten. Ook je buitenverlichting is online snel gevonden en besteld. Selecteer je favoriete lampen, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw gevelverlichting, led-lamp of design wandlamp is nog maar één klik bij je vandaan! Vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeen en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.