Gietijzeren theepot

Gietijzeren theepot

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGietijzeren theepot

Geniet je ook altijd zo van een lekkere kop thee? Tijdens het ontbijt, als je terugkomt van je werk of ’s avonds voor het slapen gaan? In veel gezinnen kent men vaste theemomenten, verspreid over de dag. Gezellig met het hele gezin bijpraten, een spelletje spelen of bijvoorbeeld een film bekijken. Met een Japanse gietijzeren theepot heb je niet alleen langer warme thee, maar ook nog eens een fraaie accessoire voor je interieur!

Een trendy gietijzeren theepot voorkomt dat je thee snel afkoelt, wat met de meeste andere theepotten wel gebeurt. Ideaal als je een boek wilt lezen, je favoriete programma wilt bekijken, enzovoorts, zonder tussentijds een nieuwe theepot met thee te moeten zetten. Lees snel verder hoe je een gietijzeren theepot als accessoire kunt gebruiken en hoe je eenvoudig je eigen thee maakt.

Een gietijzeren theepot als accessoire

Gietijzeren theepotten zijn vooral functioneel, doordat het gietijzer van de theepot de thee langer warm houdt. Zo hoef je minder snel nieuwe thee te zetten! Daarbij is een gietijzeren theepot vaak zwaarder dan andere modellen theepotten.

Door de achtergrond van deze theepotten heeft een gietijzeren theepot vaak een Japanse uitstraling. Dit valt ideaal te combineren met zowel een klassieke als moderne inrichting.

Veel mensen gebruiken een gietijzeren theepot daarom niet alleen voor het schenken van thee, maar ook als accessoire in de keuken of woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte gietijzeren theepot, wat ideaal te combineren valt met een modern ingerichte keuken. De gietijzeren theepotten vallen vaak direct op, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn in je inrichting.

DIY: verse thee maken!

Wat is er lekkerder dan het drinken van zelf gezette thee uit je theepot van gietijzer? Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een thee ei, de gietijzeren theepot, theeglazen, verse kruiden en kokend water.

Tips voor het maken van verse thee:

  1. Een gietijzeren theepot komt oorspronkelijk uit Japan, waardoor het leuk is om hier een Japanse thee mee te zetten. Kies hierbij voor sencha, een bepaald soort kruiden wat de basis vormt van een Japanse groene thee.
  2. Heb je nog een muntplantje over, die je verder niet meer gebruikt? Pluk de bladeren die nog aan de plant zitten en laat deze met het thee ei in het kokende water trekken. Je kunt een beetje honing toevoegen, om de thee af te maken.
  3. Voor een frisse thee, kun je een citroenverbena gebruiken. Dit type struik zorgt voor een lekkere frisse citroenthee!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.