Glaceermes

Glaceermes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlaceermes

Een glaceermes is een onmisbaar hulpje in de keuken voor mensen die het hobbybakken helemaal te pakken hebben. Dat is niet gek, want het is ontzettend in. Heel Holland bakt namelijk, dus waarom jij niet? Het glaceermes, ook wel paletmes genoemd, is een mes dat alle plooien in een handomdraai gladstrijkt. Dat zorgt voor een professioneel en decoratief brouwsel uit eigen keuken. Natuurlijk krijg je graag complimenten over je bakkunsten. Dan is een egale glaceerlaag een opvallende eyecatcher! Het gladstrijken van glazuur of fondant is nog nooit zo snel gepiept. Deze op het oog siliconen drillaag over de taart maakt het helemaal af.

De Messi onder de glaceermessen

Er komt behoorlijk wat kijken bij het maken van een taart. Ingrediënten proportioneren en op een juiste manier bij elkaar laten komen. Pas als die verhoudingen allemaal kloppen, kan een taart in de oven helemaal tot zijn recht komen. Na al dat voorbereidend werk is het tijd voor de kers op de taart: een gladgestreken glaceerlaag. Daarmee maak je het helemaal af en kan je nog wat vruchtjes te taart laten versieren. Je wilt dan niet al het harde werk verpest wordt door het gebruik van slecht glaceermes. Je bent op zoek naar de Messi onder de messen.

Tip: gebruik een glaceermes van glas; makkelijk schoon te maken en van oogverblindend design. Een finishing touch maakt de taart helemaal af. Wat voor fruit heb je nog op voorraad? Dat kan er allemaal op gelegd worden. Hoezo zijn taarten ongezond?

Heel Holland bakt, met een glaceermes

Zelf bakken is weer helemaal in. Of het nu gaat om een klassieke vlaai, of de trendiness van een cupcake, het glaceermes is voor elk baksel een aanwinst. Nooit meer klooien met de bolle kant van een lepel, want dat smeert eigenlijk voor geen meter. Het glaceermes is typisch zo’n keukenitem dat niet elke dag van stal gehaald hoeft te worden. Hij behoort daarmee in de categorie knoflookpers en blikopener; pas als je hem nodig hebt, blijkt dat hem helemaal niet in huis hebt. Dan kan je maar beter al dit soorten hulpjes aanschaffen. Je glaceert er flink op los met een glaceermes, want oefening baart kunst. Al na een aantal keer zal je merken dat glaceer helemaal geen hogere wiskunde is, we kunnen het allemaal. Try it yourself!