Glasvezelbehang

Glasvezelbehang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlasvezelbehang

Voor wie van warmte in huis houdt, is behang een betere optie dan een kale verf. En voor wie van een stralende glans houdt en zeker wil weten dat de kwaliteit tegen de muren lang meegaat, is glasvezelbehang de beste optie!  

Wat zijn de voordelen van glasvezelbehang en wat zijn de verschillen tegenover andere soorten behang? Ben je hiervan overtuigd, dan kun je na gaan denken over wat jij binnenkort wilt gaan behangen en welke stijl je in huis wilt halen..

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is een geweven behang dat net zoals normaal behang geschilderd kan worden en dus in elke kamer optimaal aangepast kan worden. Glasvezelbehang is bijzonder duurzaam en hoeft dus niet vaak vervangen worden. Zoals de naam al doet vermoeden is glasvezelbehang gemaakt van industrieel geproduceerde glasvezels, die in speciale weefmachines tot een glasvezel weefsel worden verwerkt.

Voordelen van glasvezelbehang

Glasvezelbehang wordt gekenmerkt door een aantal specifieke en praktische eigenschappen.

  • Dankzij de verwerking en de structuur is dit soort behang onder anderen bestand tegen natheid en schimmel.
  • Glasvezelbehang kan meerdere keren beschilderd worden en
  • Is over het algemeen zeer duurzaam.
  • Bovendien is glasvezel behang zeer moeilijk ontvlambaar, en leent zich goed voor gebruik in openbare gebouwen, die bijna altijd aan speciale eisen van de brandweer moeten voldoen.

Dit is echter ook een groot voordeel in de eigen woning of huis, vooral omdat er geen giftige gassen worden geproduceerd als er toch een brand is.

Dankzij de hoge belastbaarheid en duurzaamheid van glasvezelbehang, worden bij het schoonmaken nieuwe scheuren voorkomen en zullen oude scheuren moeilijk doorscheuren.

Een goede kwaliteit glasvezel kan dan ook een levensduur van tot wel 30 jaar hebben.

Met welk glasvezelbehang ga jij behangen?

Glasvezelbehang is een vrij functioneel behang, vaak licht van kleur en voorzien van een bepaalde structuur, glans en relief. Denk goed na welke sfeer je aan een bepaalde ruimte wilt geven. De kleur en de manier van weven zijn hier bepalend voor.

  • Behang je een muur met een glanzend glasvezelbehang dan haal je deze helemaal naar voren, wordt het een eyecatcher en een waar accessoire op zich! Zin in een trendy upgrade van de woonkamer? Kies dan een koperkleurig glasvezelbehang! Hang in de buurt van deze muur een zwarte, strakke hanglamp en je kunt de ruimte Scandic Chic noemen.. met een vleugje glamour..
  • Een lichtgrijs glasvezelbehang is de perfecte achtergrond voor een landelijke inrichting. Ideaal voor in de keuken waar de wit houten buffetkast prachtig combineert met dit behang en het even sierlijke servies achter de glazen deurtjes nu extra staan te stralen. Country Kitchen it is!
  • Om de saaie, gladde muren in de kinderkamer wat te breken, kan een glasvezelbehang met mooi relief een goede optie zijn. Voorzie een van de muren van dit behang en geef het een vrolijke, felle kleur. De kids will love it! Misschien een idee om hier te kiezen voor een geluiddempend glasvezelbehang?..

Waar kan glasvezelbehang gebruikt worden?

Dankzij de functionele eigenschappen is glasvezelbehang bijzonder geschikt voor gebruik in openbare en drukbezochte gebouwen zoals ziekenhuizen, gemeente gebouwen, administraties of kantoren. Maar ook in de eigen woning kan van glasvezelbehang profiteert worden.

Vooral in kamers waar het behang meer belast wordt, zoals de kinderkamer, keuken of badkamer, is het aangeraden glasvezelbehang te gebruiken. Zelfs mensen met allergieën kunnen van glasvezel behang profiteren, omdat sommige fabrikanten beloven dat het de vorming van sporen en schimmels op de muur voorkomt, die zich in vochtige ruimten snel vormen kunnen.

Hoe wordt glasvezelbehang verwerkt?

Het aanbrengen van glasvezelbehang is niet heel anders dan het aanbrengen van een ander soort behang. Het is vooral belangrijk dat de muur van te voren goed voorbereid is en zowel droog als glad is, zodat het behang goed op de muur blijft plakken.

Begin je bij de aanschaf van een behangplaksel, dan moet je erop letten dat je een behangplaksel koopt dat geschikt is voor glasvezelbehang, want dat is niet bij elk behangplaksel het geval.

Voor de rest wordt het glasvezelbehang precies zo aangebracht als ieder ander behang. Ten eerste moeten de afzonderlijke panelen gesneden worden, waar je een beetje ruimte aan de boven- en onderkant moet overlaten zodat deze later met een mes of schaar afgesneden worden kunnen.

Het behangplaksel wordt bij glasvezelbehang niet op het behang geplakt, maar op de muur waar je de panelen dan alleen nog op moet drukken. Als het glasvezelbehang vervolgens grondig gedroogd is, kan het in elke gewenste kleur geschilderd worden, waarbij er speciaal voor in de keuken, badkamer en kinderkamer afwasbare kleuren beschikbaar zijn.

Als de kleur je op een gegeven moment dan niet meer bevalt, dan kan het gemakkelijk overschilderd worden – soms zelfs wel 10 keer! Op deze manier is het glasvezelbehang, dat een beetje duurder is als andere soorten behang, toch nog een voordelige wanddecoratie.

Voor degenen die waarde hechten aan de kwaliteit en levensduur van hun behang, zitten met glasvezelbehang precies goed, want dankzij de structuur en voorbereiding, zorgt glasvezelbehang voor een aangename kamer en kan het steeds weer aangepast worden. De applicatie is ook voor onervaren klussers geen probleem en met een beetje oefening en begeleiding niet zo moeilijk.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen. Westwing presenteert een gevarieerd en uitgebreid aanbod accessoires en meubels. Behang met glans, glasvezelbehang of niet, hier vind je jouw favoriete bekleding voor op de muren. Plus allerlei ideeën om zelf aan de slag te gaan om van jouw huis een mooi huis te maken. In het online magazine van Westwing lees je namelijk alles over de nieuwste trends en stijlen en kun je binnenkijken bij interieurexperts en -ontwerpers. Have fun!