Glazen etagere

Glazen etagere

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlazen etagere

Zoek je een manier om taartjes, cakes of koekjes mooi te presenteren? Of wil je tijdens een lunch of etentje de kleine hapjes net even anders presenteren? Dan is een glazen etagere precies wat je nodig hebt!

Een etagere geeft je ontbijt, lunch of diner net even iets meer uitstraling. Zeker als je het leuk vindt om je eettafel wat meer aankleding te geven zal dit een grote lach op je gezicht toveren!

High tea? Glazen etagere!

Picture this: een gedekte tafel met prachtig glaswerk, heerlijke hapjes en een glazen etagere met gebakjes of kleine sandwiches erop. Daar maak je zeker indruk mee op je gasten!

Als je een high tea organiseert, is een glazen etagere natuurlijk ook een musthave! Die mix van zoet en hartig hoort prachtig uitgestald op tafel te staan.

Heerlijke scones met clotted cream en jam, maar natuurlijk ook hartige sandwiches met bijvoorbeeld zalm en eiersalade doen het altijd goed. Het water loopt je toch al in de mond als je eraan denkt?

Een glazen etagere is vanzelfsprekend het middelpunt met zo’n high tea. Zorg voor:

  • Een mooi tafelkleed;
  • Goed bestek;
  • En fijne bordjes;
  • Wat het helemaal afmaakt is een karaf met drinken, glazen, bakjes met andere lekkernijen en mooie servetjes.

Etagere zonder eten?

Een etagere lijkt je misschien zo’n ding dat je maar een paar keer gebruikt en de rest van het jaar tussen de glazen in de kast laat staan. Maar niets is minder waar, als je een beetje creatief bent tenminste!

Er zijn namelijk genoeg manieren om een glazen etagere in je huis te gebruiken!

  • Heb je een wat grotere etagere gekozen? Ideaal! Gebruik ‘m al woonaccessoire. Zet er kaarsjes op of bloemen. Als het kerst is kun je er ook kerstballen en andere kerstdecoratie op leggen;
  • Gebruik de etagere om je badkamer stijlvol aan te kleden. Heb je een tafeltje vrij daar? Stal dan je toiletartikelen mooi uit op een glazen badkamer etagere, zoals zeepjes, badparels en kleine flesjes badschuim. Een verzameling ervan doet het heel mooi op glas. Hartstikke cute!;
  • Je kunt een etagere van groter formaat ook in de keuken gebruiken om je favoriete mokken en kopjes op te leggen. Leuk naast het koffiezetapparaat!

Do it yourself etagere

Heb je geen etagere in huis maar wil je wel het effect van een etagere creëren op tafel? Kies dan voor een taartschaal met standaard als etagere. Leg daarnaast borden op verschillende hoogtes waardoor je alsnog een gelaagd effect krijgt.

Het enige wat nu nog ontbreekt? De hapjes! Aan tafel!

Vind het Westwing

Ben je op zoek naar meer mooie en praktische woonaccessoires? Kijk dan even op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw etagere en andere woonaccessoires zij nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine Westwing. Hier vind je inspirerende ideeën en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek gedecoreerd huis te maken.