Glazen fruitschaal

Glazen fruitschaal

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlazen fruitschaal

De fruitschaal is een vast onderdeel van de accessoires in huis, iets waar je niet zonder mee kunt. Het heeft in veel huishoudens een ereplaats op tafel verworven. Dan doe je er maar beter je best voor om een mooi exemplaar te vinden!

Wil je een echt pronkstuk op tafel, maar wel eentje die niet snel zal gaan vervelen? Dan is het duidelijk: jij zult voor een glazen fruitschaal moeten gaan. Eentje die jouw dagelijkse portie vitaminen steeds weer fris en fruitig weet te presenteren!

De kracht van een glazen fruitschaal

Wat is een fruitschaal zonder fruit? Niet zo veel. De frisgroene granny smiths, vrolijke gele bananen en fel-oranje sinaasappels maken uiteindelijk de fruitschaal tot wat ie is. Maar door het glas van de glazen fruitschaal komt fruit nog mooier uit en geeft het een extra lading.

Met een glazen fruitschaal creëer je een ware compositie!

Daarnaast heeft glas een tijdloos en klassiek karakter, waardoor je met een glazen fruitschaal, welke soort je ook kiest, altijd een chique sfeer op tafel tevoorschijn tovert. Eentje waar je niet genoeg van zult krijgen!

De glazen fruitschaal – voor in ieder interieur

Een glazen fruitschaal kan door zijn vele designs en verschillende formaten, een verrijking aan ieder interieur.

  • Woon je in een klassiek interieur met een knipoog naar de romantische look? Dan kan een glazen fruitschaal met allerlei sierlijke ornamenten, een ware toevoeging zijn aan je woonstijl.
  • Of ben je meer fan van de Scandinavische look in je huis? Dan kan een simpele glazen fruitschaal op een licht houten poot, een leuke aanvulling zijn in je keuken of woonkamer. Decoreer er verder omheen met woonaccessoires in grijze en pasteltinten, om het plaatje af te maken.
  • Daarnaast kan je ook jouw moderne woonstijl verrijken met een glazen fruitschaal. Denk aan een design schaal, zonder pootjes en verder een simpele uitstraling.

Een glazen fruitschaal kent geen specifieke tijd. Decennia geleden pronkten namelijk deze schalen al in vele interieurs, maar tegenwoordig zijn het ook nog steeds gewilde items. Kies de vorm, het formaat en design dat het beste aansluit op jouw woonwensen en maak het af met een leuke en creatieve inhoud.

Een alternatief voor een glazen fruitschaal

Ben je enthousiast geworden over het idee van een glazen fruitschaal, maar ben je eigenlijk al voorzien van een fruitschaal? Snuffel dan toch even door de voorraad vazen die je in huis hebt. Een glazen vaas is namelijk een heel leuk alternatief voor een glazen fruitschaal!

  • Vul de glazen vaas met jouw favoriete fruit en ze worden als een museumstuk achter glas tentoongesteld. Speels en origineel!
  • Gebruik de fruitschaal die je al had dan voor het opbergen van andere accessoires, of prullaria. Rondslingerende spulletjes krijgen ineens een heel ander aangezicht eenmaal gepresenteerd in jouw oude fruitschaal.

Een glazen etagere als fruitschaal

Een ander alternatief voor een glazen fruitschaal is de glazen etagere. Zo kun je het fruit op verschillende hoogtes etaleren. Het transparante glas van de etagere geeft daarbij nog een extra effect door het fruit van alle kanten zichtbaar te maken.

Een glazen fruitschaal ligt dus misschien meer voor handen dan je eerder had gedacht!

Laat je inspireren door Westwing

Op zoek naar meer decoratieve woonaccessoires? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan.

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende suggesties en styling tips & tricks om van jouw interieur een uniek gedecoreerd interieur te maken.