Glazen kandelaars

Glazen kandelaars

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlazen kandelaars

Huis en haard zijn bij jou goed verzorgd. Je houdt van styling en bent je bewust van de nieuwste trends. Naast een up-to-date garderobe, hou je ervan ook je interieur met de leukste woonaccessoires aan te kleden. Maar de laatste tijd begint je woning wel een beetje zijn glans te verliezen en zoek je naar een nieuwe twinkeling...

Geef die dan met glazen kandelaars! Glas geeft van nature een schittering en glans. En dat is precies de uitstraling waar je naar op zoek bent. Als de avond valt of wanneer er tijdens slecht weer een donkerte in huis valt, ga jij in de weer met gezellige verlichting en steek je graag wat kaarsen aan. Glazen kandelaars laten de vlammen extra schitteren en geven ook zonder een brandende kaars een stralende boost!

Stralend middelpunt: glazen kandelaars

Glazen kandelaars passen echt in elk interieur. Prachtig op een sidetable of houten eettafel maar ook romantisch in je slaapkamer of zelfs badkamer. Tijdens een etentje staan glazen kandelaars beeldschoon tussen jouw mooiste servies op tafel.

TIP!

Glazen kandelaars aan tafel? Ga de hoogte in! Wissel verschillende formaten af voor een speels en toch chique effect… 

Of je nu een huis hebt in landelijke stijl of in een moderne look, glazen kandelaars passen overal bij. Het glas staat mooi op een witte eettafel maar doet het ook goed op een robuuste houten tafel. Juist die mix maakt het spannend. Durf dus voor die onverwachte combinatie te gaan!

Styling met glazen kandelaars

Denk je dat glazen kandelaars voorbehouden zijn aan één soort sfeer of een stijlbreuk geven aan je interieur? Ook jij kunt je eigen stijl aangeven met glazen kandelaars!

  • Chique klassiek wordt het met kandelaars van kristalglas. Een hoge kandelaar met sierlijke vormen, gemaakt een extra stralend mondgeblazen glas is traditioneel en super chique!;
  • Ethnic boho? Maak het nonchalant en oosters met gekleurde en rijk versierde glazen kandelaars. Brand je daar een vurig vlammetje in, dan straalt de gehele ruimte;
  • Landelijk maak je het met een glazen windlicht in een wit gelakte houten houder. Dat is fris en tijdloos gezellig!

Trendy glazen kandelaars

De trend van dit moment? Op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen! Ook in de zoektocht naar originele, glazen kandelaars zijn creatieve ideeën te vinden.

  • Gebruik drinkglazen als kandelaar! Of je nu nog oude glazen in de kast hebt staan die je niet meer gebruikt, of je vindt leuke glaasjes nieuw in de winkel, een drinkglas is prima te gebruiken als kandelaar;
  • Maak van weckpotten glazen kandelaars. Plaats glazen weckpotten in verschillende groottes bij elkaar, laat de deksels open hangen en vul ze met een waxinelichtje. Dat geeft een leuke knipoog naar het eigenlijke gebruik en is een trendy alternatief voor glazen kandelaars. Nonchalant en modern!

DIY Glazen kandelaars

Een ander alternatief is om je glazen kandelaars zelf te maken. Glazen potjes uit de supermarkt kun je heel goed hergebruiken. Laat ze zoals ze zijn of verf ze met een speciaal voor glas geschikte verf.

Een kaars in een lege wijnfles lijkt een kinderachtige oplossing, maar is helemaal terug van weggeweest. Maak zoveel mogelijk gebruik van de wijnfles en laat de kaarsen rustig druppelen. Zo geef je een Bourgondische sfeer zoals je die in gezellige cafés tegenkomt.

Ander ideetje!
Hou je niet zo van die kliederboel? Dan kun je een speciale houder op de wijnfles plaatsen waar standaard kaarsen inpassen. Een kaarsenhouder van koper zorgt voor een moderne look en maakt van de wijnfles een prachtige glazen kandelaar.

Wil je meer ideetjes? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.