Glazen potjes

Glazen potjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlazen potjes

Glazen potjes zijn de manier om je keuken op te vrolijken. Je hoeft glazen potjes namelijk niet alleen te gebruiken als voorraadpot, maar je kunt ze ook gebruiken als decoratiemateriaal.

Glazen potjes heb je in allerlei soorten en maten. Je kunt voor het opbergen van je etenswaren natuurlijk gebruik maken van oude, gerecyclede potten, zoals jampotten, maar je kunt ook, heel trendy, een mason jar gebruiken. Een mason jar is een ouderwetse weckpot uit Amerika, die vroeger werd gebruikt om jam in te maken of fruit in te bewaren. Tegenwoordig worden deze glazen potjes vooral gebruikt om smoothies uit te drinken of gewoon als decoratiemateriaal in huis te gebruiken.

Decoratie

Glazen potjes zijn fijn om je eten in te bewaren, maar veel leuker is het om ze in je keuken als decoratiemateriaal te gebruiken. Plaats in een open kast in de keuken een collectie van verschillende maten glazen potjes, gevuld met bijvoorbeeld macaroni, quinoa of rijst. Dit staat heel gezellig! Je kunt glazen potjes met deksel gebruiken om je etenswaren in op te bergen, maar neem eens een grotere glazen pot en zet daar je keukengerei in. Dat is ook een goedkope, maar originele manier om je keukengerei in op te bergen.

Als je een etentje geeft, is het gebruik van glazen potjes ook een originele manier om het bestek op tafel te zetten. Of doe een lint om de bovenkant van de pot, vul de pot met water en doe er een klein boeket in. Zo heb je ineens een heel andere tafelsetting.

Glazen potjes als vaas

Een glazen pot hoeft niet alleen gebruikt te worden om drinken uit te schenken. Vul eens een glazen pot met water, doe er wat kleurstof bij en doe er een of twee bloemen in. Als je witte rozen neemt, dan zullen ze zelfs de kleurstof opnemen. Vul een flazen pot met wat water en kleurstof en laat je witte roos hier twee dagen in staan. Je roos staat niet alleen leuk in die glazen pot, maar na twee dagen zul je zien dat je roos verkleurd. Ga voor je favoriete kleur!

Overal in je huis

Glazen potjes zijn dan ook een originele en speelse manier om niet alleen je keuken, maar ook je woonkamer of tuin mee te decoreren. Natuurlijk kun je glazen potjes gebruiken voor de voedselvoorraad, maar denk ook eens outside of the box en creëer je eigen decoratie! Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk!