Glazen schaal

Glazen schaal

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlazen schaal

Is puurheid belangrijk in je leven? Met de glazen schaal geef je je interieur de ultieme afwerking voor een pure en natuurlijke uitstraling. Het glas is ambachtelijk gemaakt, zodat elke glazen schaal uniek is. Deze glazen schaal verdient het om een permanente plaats in je woonkamer of keuken te veroveren.

Vul de glazen schaal met seizoensgebonden, natuurlijke attributen. Bij voorkeur in aardse tinten, noten in de herfst, gedroogde bloemen in de lente, fruit het hele jaar rond.

Variatie in de glazen schaal

Je kunt verschillende glazen schalen plaatsen in je huis.

  • Waarom geen glazen schaal met potpourri in de toiletruimte? Oogt in ieder geval veel mooier dan de doorsnee luchtverfrisser. Een glazen schaal met heerlijk geurende zeepjes en badparels in de badkamer creëert meteen een gevoel van luxe en verwennerij.
  • Of misschien wat extra sfeer rond kerst met kerstballen erin? Kies bij voorkeur voor wit of donkere tinten.
  • Of een subtiele lichtslinger sierlijk gedrapeerd in de glazen schaal. Je zult zien, door de weerspiegeling in het glas lijken het net allemaal sterretjes. Ook na kerst zal je ze willen laten staan!

Ben je eerder iemand die houdt van felle kleuren, dan biedt deze glazen schaal ook heel wat mogelijkheden. Denk maar aan kleurige glazen knikkers. Verdere creatieve invullingen laten we uiteraard aan jou over. Jij bent immers dé expert van je eigen interieur.

De glazen schaal voor jouw fruittentoonstelling

Als stijlvolle gastvrouw of -heer kan je de glazen schaal ook perfect inzetten tijdens het eten. Een kleurige salade oogt fantastisch in deze glazen schaal en zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten. Kies je voor een tafel met accenten in het rood, serveer dan rode vruchten of een rode bietensalade in je glazen schaal.

Creëer sfeer met de glazen schaal

  • Ga je voor een feeërieke sfeer? Met deze glazen schaal als vijver voor vele drijfkaarsjes waan je je meteen in een sprookje uit ‘1001 Nachten’. Je creëert een zee van licht en warmte op of rond je tafel waardoor je gasten zich meteen warm welkom voelen.
  • Zet je niet graag de pannen op tafel, maar kies je wel voor een familiaal eenpansgerecht? Gebruik dan de glazen schaal om dit gerecht te serveren. De schaal is goed hittebestendig en geeft meteen een extra gezellige toets aan het gezamenlijke diner.

Bekijk zeker ook eens de ruimere collectie van woonaccessoires in glas. Ze combineren heel natuurlijk met een wit servies of met serviezen in eerder aardse kleuren.

Glazen schalen om in te bewaren

Naast dat glazen schalen vaak een decoratieve functie hebben in je interieur, kunnen schalen of schaaltjes ook heel mooi allerlei etenswaren of andere items uit huis opbergen. Glazen schaaltjes met een deksel erop staan tegenwoordig heel leuk in een keuken waarin je bijvoorbeeld je kruiden of ontbijtgranen in opbergt. Door een combinatie te maken in glazen potjes en schaaltjes in verschillende formaten, creëer je een leuk en speels effect.

Glazen schalen in ieder interieur

Glazen schalen lijken in eerste instantie heel klassiek en strak, maar het kan ook een trendy toevoeging zijn aan de rest van je interieur.

  • Woon je in een huis met een Scandic woonstijl? Kies dan voor glazen schalen met licht houten accenten. Combineer verder met woonaccessoires in lichte pastel en grijs tinten voor een mooi geheel.
  • Of hou je meer van de industriële stijl in je interieur? Met glazen schalen op een betonnen poot, mix je klassiek en industrieel. Wat ook meteen een zachte en rustige gloed geeft in je huis.
  • Daarnaast kan jouw Shabby Chic inrichting ook mooi verrijkt worden met een glazen schaal op tafel of bij je zithoek. Denk aan een schaal met sierlijke en decoratieve nuances erin verwerkt. Chic en strak tegelijk.

Gezinnen met kinderen hoeven niet meteen in paniek te slaan bij de gedachte aan glazen voorwerpen op de gezinstafel – ze breken heus niet bij het minste geringste, al zijn ze natuurlijk niet echt voetbal-bestendig!

Op zoek naar meer stijlvolle glazen woonaccessoires? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hierin vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks en home updates. Om zo van jouw huis, een uniek en bijzonder huis te maken.