Glazen theepot

Glazen theepot

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlazen theepot

Als echte theeleut die jij bent, heb je al wat theeserviezen uitgeprobeerd en theepotten versleten. Chinees versierd porselein, stevige Japanse theepotten van gietijzer, je kent ze allemaal. Maar je zou ook wel eens een tijdloze theepot als aanvulling op je servies willen. Eentje die nooit gaat vervelen en waar je altijd tevreden je favoriete kopje thee mee in kunt schenken. Wat dat moet gaan worden?

Een glazen theepot! Want met een glazen theepot geef je een elegante look aan jouw persoonlijke theemoment of tijdens een gezellige high tea aan huis. De thee straalt je tegemoet en laat je extra genieten van een rustgevend of verkwikkend kopje. Elke dag weer!

Je eigen stijl met een glazen theepot

In welke vorm je een glazen theepot ook kiest, het effect is hetzelfde. De inhoud is zichtbaar en laat je zien wanneer de gewenste sterkte is bereikt. Daarnaast straalt het goudgele, groenige of zwarte water je tegemoet en geeft een rituele sfeer aan tafel.

Maar de keuze voor het ontwerp geeft jouw persoonlijke stijl weer.

  • Een bolvormige theepot met een gebogen schenktuit is klassiek en vrouwelijk, terwijl..
  • .. een recht opstaande, slanke glazen theepot met kunststof deksel een moderne en minimalistische touch geeft

Een extraatje in de glazen theepot

Heb je een high tea georganiseerd en wil je met iets verrassends en spraakmakend om de hoek komen? Dan schept een glazen theepot genoeg mogelijkheden!

Een glazen theepot werkt als een glazen stolp waar je de inhoud mee tentoon kunt stellen. Speel daarom met de thee en voeg extra ingrediënten toe die naast een heerlijke smaak ook iets doen met de looks.

  • Maak thee met een theebloem! Bij een theebloem zitten de gedroogde theeblaadjes als een bolletje om een smaakmakende bloem. Schenk het net gekookte water over de theebloem en verwonder je samen over het zachte ontwaken en openen van de blaadjes. Welke bloem zal het zijn?
  • Voeg een paar sinaasappel- of citroenschijfjes aan de thee in de glazen theepot toe. Heerlijk fris van smaak met lentevrolijke uitstraling!
  • Voor de liefhebbers van wat extra pit: laat een paar stukjes verse gember in de glazen theepot rond dwarrelen en je laat zien dat je weet wat lekker is!

Leuk kadootje

Ken jij iemand die gek is op thee en eigenlijk al voorzien is van allerlei soorten theepotten? Maak dan een plantenpotje van een glazen theepot. Met een paar vetplantjes in een laagje potgrond op de bodem, creëer je een persoonlijke kleine tentoonstelling van plantjes. Een echte eyecatcher voor de theeliefhebber!

DIY: doe eens iets anders met je glazen theepot

Een glazen theepot heeft een simpel, klassiek en daarom stijlvol design. Door zijn luchtige look kan je er eigenlijk veel meer mee dan alleen thee in schenken. Gebruik het eens als decoratiestuk op je salontafel bijvoorbeeld.

  • Plaats in je glazen theepot een mooie verzameling kleine groene plantjes. Zo haal je heel gemakkelijk de natuur naar binnen en geef je je interieur een levendige uitstraling.
  • Of beschilder het glas met een speciale stift of verf en maak er een verzameling decoratieve objecten van. Origineel en trendy tegelijkertijd.

Dus heb je nog een oude of eigenlijk ongebruikte theepot staan? Ga ermee aan de slag en doe er eens iets anders mee!

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer mooie keukenaccessoires voor in huis? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw glazen theepot en andere accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste trends en styling tips & tricks waarmee je onder andere van jouw keuken een unieke keuken kan maken.