Glazen vazen

Glazen vazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGlazen vazen

Glazen vazen - wie heeft ze nou niet? Dankzij hun tijdloze uitstraling en veelzijdigheid komen ze in zo'n beetje elk interieur voor. Natuurlijk kun je glazen vazen gebruiken als bloempot of om planten in te stoppen, maar je kunt er ook ontzettend veel andere dingen mee.

Omdat glazen vazen van nature een neutraal karakter hebben, passen ze binnen ieder interieur. Maar met de vulling maak je het verschil en laat je een bepaalde sfeer door je huis waaien. Glazen vazen: om eindeloos mee te decoreren!

Multi-inzetbaar

Glazen vazen worden al sinds mensenheugenis voor allerlei doeleinden gebruikt en ze zijn ook vandaag de dag niet weg te denken.

Of je nou een modern interieur hebt of juist meer voor een klassieke look gaat; er zijn altijd wel één of meerdere glazen vazen te vinden die perfect in je huis passen. En dat maakt ze nou precies zo leuk.

Productietechnieken van glas

Glazen vazen werden vroeger altijd met de mond geblazen. Nu worden ze ook wel machinaal geproduceerd in glasfabrieken. Maar hoe dan ook, er is ontzettend veel ruimte voor variatie.

 • Robuuste vazen of
 • juist elegante,
 • kleine of grote vazen,
 • in allerlei kleurtjes of juist van transparant glas,
 • ronde glazen vazen of vazen in de vorm van een fles of karaf…

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wist je dit?

.. Dat glasblazers bol van glas verwarmen, die is vastgemaakt een een holle metalen buis, met een riet? De glasblazer blaast in het riet om het glas te laten uitzetten, zodat er een bolle vorm ontstaat. Mocht de glasblazer juist een plat oppervlak willen maken, dan blaast hij een bolletje glas tot een cilinder. Die cilinder wordt vervolgens doorgesneden en platgedrukt.

En wist je dat.. glas wordt geblazen onder zeer hoge temperaturen, tussen de 870 en 1040 graden Celsius? Na het blazen wordt het glas in een oven geplaatst die op 500 graden is ingesteld. Dit wordt zo gedaan om het glas niet te snel te laten afkoelen. Anders kan het glas namelijk springen en dat zou zonde zijn!

DIY met glazen vazen

 • Glazen flessen kun je verfraaien tot glazen vazen door er een mooie bloem of kaars in te stoppen.
 • Ga met de seizoenen mee! Stop bijvoorbeeld in de lente wat hooi en kleine gekleurde eitjes in je glazen vazen. In de herfst kunnen er herfstblaadjes, (nep)paddenstoelen of pompoenen in en in de winter kun je glazen vazen gebruiken om de prachtigste kerststukjes in te maken, met hulstblaadjes en een mooie grote kaars in het midden.
 • Glazen vazen kunnen ook uitstekend worden gebruikt als fotolijstjes. Mocht de vaas die je wilt gebruiken een smalle bovenkant hebben, rol de foto dan een beetje op en schuif hem erin. De foto ontrolt zich dan zodra deze in de vaas zit en past zich aan aan de welving van de vaas. Dit geeft een heel mooi effect!
 • Zet glazen vazen in je badkamer en vul ze met badzout of badparels. Ziet er heel mooi uit, en je kunt er makkelijk bij, mocht je het badzout of de parels in bad willen gebruiken!

Styling met glazen vazen

Geef iets meer richting aan je interieur door voor een bepaalde stijl te kiezen. Daarvoor hoef je niet altijd meteen nieuwe meubels in te slaan. Ook met kleine aanpassingen en accessoires kun je een hele nieuwe vibe in huis te voorschijn toveren. Verschillende glazen vazen zetten alvast de toon voor:

 • Een glamorous look! Kies grote ronde vazen van een zwart of grijs transparant glas. Deze kleur tinten passen goed bij een glam styling en de schittering en reflectie van glazen vazen helemaal. Zet ze bij elkaar en vul de grote glazen vazen met even aanwezige bloemen: witte lelies! Super op een zwart gelakte vloer naast een bank van wit leer.
 • De Scandinavische stijl! Kies verschillende vormen glazen vazen in een rustige blauw-, groen- of bruintint. Plaats ze bij elkaar op een bijzettafeltje met zwart metalen onderstel. Met een eenvoudige bloesemtak of met kleine, rode besjes wordt het oh zo Scandic..
 • Lieflijk landelijk! Haal de sfeer van een romantisch platteland in huis door decoratieve vazen van glas op een houten dienblad te zetten, kleine vaasjes van wit glas en vul ze met roze rozen en blauwe lavendel. Typische bloemen voor een Country Chique touch.

Op zoek naar glazen vazen? Grote glazen vazen, kleine, met een kleur, zwart, grijs of gewoon wit? Neem een kijkje in de webshop van Westwing! Naast een groot aanbod accessoires en meubels, lees je in het online magazine van Westwing alles over de nieuwste trends voor in huis, kun je binnenkijken bij stylisten en interieurexperts en krijg je tips en suggesties om ook van jouw huis een up to date huis te maken. Ga aan de slag met leuke DIY ideeën en geniet van het gemak van online bestellen. Jouw glazen vazen zijn nog maar een paar klikken van je verwijderd! Have fun!