Gloeilamp

Gloeilamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGloeilamp

En toen was er licht! Als je die gloeilamp aan hebt gezet tenminste… Waren gloeilampen jarenlang functioneel, tegenwoordig mag de gloeilamp weer gezien worden. Gaat er bij jou al een lichtje branden?

Met gloeilampen in je interieur creëer je een industriële sfeer in de ruimte. Een paar hanglampen boven de eettafel, een wandlamp in de zithoek of een staande lamp in de keuken. Aan jou de keuze!  

Wist je dat…

Edison niet de uitvinder is van de gloeilamp? Hij wist wel de lamp sterk te verbeteren. Zijn gloeilamp bleef uren langer branden. Zo heeft iedereen vandaag de dag langer plezier van deze prachtige lichtbollen.

Dat is wat(t)!

Licht is een must in ons interieur maar de gloeilamp is niet meer zo’n gewilde lichtbron als vroeger. De reden? Gloeilampen zijn energieslurpers. Het grootste deel van de energie in een gloeilamp, zo’n 90 tot 95 procent, gaat verloren als warmte. Zonde natuurlijk.

In 2020 zullen oldschool gloeilampen volledig uit de winkel verdwenen zijn. De ooit zo populaire peer is van de troon gestoten door energiezuinige lampen zoals LED-verlichting, spaarlampen en halogeenlampen.

De gloeilamp als decoratie

Toch maakt de gloeilamp, of in elk geval de look ervan, de laatste jaren een revival. En wel als een heuse design lamp die een opvallende plek krijgt in je interieur. Ook komt de gloeilamp er in steeds meer opvallende uitvoeringen. Bijvoorbeeld met een gouden draad die je op ziet lichten als je de gloeilamp aan zet.

Of het glaswerk van de gloeilamp heeft een andere, en vaak uitgesproken vorm zoals een diamant of een ovaal design. Je kunt ook voor een stoere look kiezen: een gloeilamp met een koperen frame er omheen of bijzondere fitting waardoor het een echte eyecatcher wordt in je huis.

Geinige gloeilamp

Je kunt de leukste dingen doen met een gloeilamp als je de bedrading eruit haalt en alleen de glazen bol gebruikt. Zo kun je er een mini terrarium van maken door de gloeilamp te vullen met kleine steentjes, wat mos en een plantje. Maak een bodempje met de steentjes en het mos en zet het plantje erin. De gloeilamp kun je vervolgens aan de muur hangen of ergens op zetten. Het is leuk om meerdere lampen naast elkaar te plaatsen.

Je kunt het glas van je gloeilampen ook gebruiken als alternatief vaasje, er wat neutraal gekleurd touw aan de bovenkant omheen te wikkelen en ze vervolgens op verschillende hoogten aan de muur hangen. Vul ze voor de helft met water, steek er bloemetjes of waterplantjes in, et voilà, de meeste veelzijdige gloeilamp ooit!

Ontdek Westwing

Ben je van plan om prachtige gloeilampen aan te schaffen? Dan ben jij bij Westwing het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan gloeilampen. Van staande tot hanglampen. Aan jou de keuze.

Bij vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw gloeilampen zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Waar wacht je nog op? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.