Gordijnhaken

Gordijnhaken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGordijnhaken

Stel, je hebt mooie neutrale gordijnen die een fijne sfeer en warmte uitstralen in je interieur. Maar je mist nog net die trendy touch om het geheel aan te kleden. Een kleine aanpassing, die van het gordijn een ware blikvanger maakt.

Met trendy gordijnhaken creëer je net een extra opvallend randje aan je raambekleding. En wanneer je nu kiest voor gordijnen van een goedkopere stof, of juist duurdere, passende gordijnhaken zullen de sfeer benadrukken in een ruimte.

Combineer de gordijnhaken met het juiste gordijn

Voordat je de gordijnen en gordijnhaken kiest die passen in jouw woonstijl, zijn er nog een aantal tips waarmee je rekening kan houden.

  • Zorg voor een goede voering bij katoenen of linnen gordijnen. Zeker wanneer de kamer op het zuiden is.
  • Is de omvang van de kamer niet zo groot? Dan kan je met behulp van effen gordijnen en gordijnhaken, toch ruimte creëren.
  • En daarnaast is het goed om te weten welke functie de gordijnen moeten hebben in je interieur. Dus wil je bijvoorbeeld veel licht? Of moet de raambekleding juist verduisteren? Er bestaan ontzettend veel varianten, waardoor er ook een gordijn past bij de woonstijl in jouw huis.

Doe eens iets anders met gordijnhaken

Gebruik ook eens gordijnhaken in je kledingkast, om daar sjaals en tassen aan op te hangen. Deze extra opberghaken nemen niet veel ruimte in beslag, maar je kan er wel veel aan ophangen. Een trendy en ideale oplossing voor al je los liggende sjaals en sieraden.

Gordijnhaken ideaal voor decoratieve gordijnen

Gordijnen hebben naast hun functie om zon te weren en inkijk te voorkomen, ook vaak nog een decoratieve functie.

  • Zo creëer je bijvoorbeeld met linnen gordijnen een landelijke sfeer;
  • En krijg je met donker fluwelen gordijnen juist een meer romantische uitstraling in de kamer.

Gordijnen kunnen daarnaast ook enkel decoratief zijn in een woning, waardoor je nog meer met gordijnhaken kan spelen. Combineer bijvoorbeeld mooi gouden haken met idyllische kanten gordijnen. Creëer hiermee een illusie van een intiem gedeelte in huis. Doe dit bijvoorbeeld in de badkamer en decoreer zo met een uniek item in huis.

Dus wanneer gordijnhaken vast gemaakt kunnen worden aan een muur en niet hoeven te verschuiven, dan heb je nog veel meer keuze uit verschillende haken. Je kan er dan ook bijvoorbeeld voor kiezen om gordijnen open te houden met behulp van alleen een gordijnkoord.

Met trendy gordijnen zet je de toon in je interieur. Je creëert er gemakkelijk een warme sfeer mee, die je in elke ruimte van je huis kan toepassen. En door er de juiste gordijnhaken bij te gebruiken, geef je net een extra opvallende touch aan raambekleding.

Kijk voor meer inspiratie op Westwing

Op zoek naar meer inspiratie op het gebied van badkameraccessoires? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Vind hier de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks om van jouw badkamer een unieke badkamer te maken.