Gordijnkoof

Gordijnkoof

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGordijnkoof

Een Pietje Precies als jij bent, heb je net je huis ingericht, na de verhuizing of er is een flinke make over gegeven. Een nieuwe vloer ligt, de meubels staan en de gordijnen hangen. Tijd voor de finishing touch! En die staat of valt met de details.. De plinten op de vloer heb je gekozen. Nu ben je op zoek naar een mooie gordijnkoof om tegen de gordijnrails heen te hangen.

Want met een gordijnkoof komt de bekleding bij de ramen en het plafond helemaal tot zijn recht als één geheel. Een gordijnkoof heeft meer effect op de ruimte dan je zou denken, dus buig je goed over welke stijl je wilt creëren en naar welke uitstraling jij verlangt.

Hoe hangt de gordijnkoof?

De plek van de gordijnkoof heeft invloed op de mogelijkheden en het effect in de ruimte.

  • Lopen de ramen door tot het plafond? Zo hoog hangen de gordijnen. De gordijnkoof kan dan tegen het plafond worden bevestigd.
  • In bepaalde ruimtes hangen de gordijnen halverwege, daar waar een kozijn halverwege de muur stopt. Hier zou je een gordijnkoof als een soort dakje boven de rails kunnen bevestigen.

Bedenk eerst hou jouw situatie is en wat er mogelijk is, voordat je fantaseert over een gordijnkoof die niet mogelijk blijkt te zijn..

Cottage Style gordijnkoof

Jij houdt van huislijke gezelligheid, veel hout, afgewisseld met wit. Een stijl die je aantreft in een lieflijk ingerichte cottage in de bergen. Benadruk deze landelijke look door een gordijnkoof van naturel hout om jouw gordijnen te bevestigen.

Eentje met een golvende rand! De natuurlijke uitstraling laat de witte gordijnen van katoen extra zien. Terwijl het wit de koof mooi naar voren haalt. Een super samenspel dus!

Een gordijnkoof modern

De meest voor de hand liggende gordijnkoof is de recht toe recht aan koof. Gemaakt van een duurzaam wit gelakt hout. Simpelweg netjes, bijna onopvallend.

Deze gordijnkoof past het best bij een moderne, lichte inrichting en laat de keuze voor de gordijnen helemaal aan jou. Heel veelzijdig!

Classic it is!

Een gordijnkoof van gips kan ook! Is jouw plafond voorzien van mooie, sierlijke ornamenten? Maak de royal look dan compleet door een even sierlijke gordijnkoof vanaf het plafond door te laten lopen tot net boven de gordijnen.

Het nauwkeurige lijnenspel en de rijke versiering brengen je naar prachtige klassiek ingerichte grootstedelijke appartementen. Zoveel kan een gordijnkoof dus ook met jouw interieur doen!

Ideetje! Verlicht de gordijnkoof

Tijdens de avond of de donkere dagen van het jaar kan de plek waar de gordijnen hangen heel somber overkomen. De gordijnkoof biedt daar een oplossing voor!

Dit is namelijk de ideale plek om verlichting op te hangen.

  • Plak een led strip achter de koof! Dat is de meest gemakkelijke manier om verlichting aan de gordijnkoof te bevestigen. Led strips komen in allerlei kleuren. Aan jouw de keuze..
  • Leent de situatie er zich voor dan is het de moeite waard om spots een mooi licht op de gordijnen te laten schijnen. Een zacht geelgoud licht is een ware aanwinst voor een sombere hoek.

Met verlichting in de gordijnkoof zet je de gordijnen in the picture en creëer je een mooi lichtspel in huis.

Voor welke gordijnkoof ga jij?

Vergeet niet een kijkje te nemen bij Westwing. In deze Home and Living webshop vind je alles voor in huis! Een gevarieerd en ruim aanbod accessoires en meubels met hele aantrekkelijke kortingen. In het online magazine van Westwing lees je alles over de nieuwste ontwikkelingen in de interieurwereld, hoe je zelf aan de slag kunt met stijlen en DIY tips. Maak met behulp van Westwing van jouw huis een mooi huis!