Gordijnkoord

Gordijnkoord

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGordijnkoord

Stel, je hebt nieuwe raambekleding nodig. Maar welke stijl kies je en in wat voor een kleur? Want er is ontzettend veel mogelijk en dus zal je keuzes moeten maken om zo de perfecte raamdecoratie voor in jouw interieur te vinden.

Nadat je het gordijn hebt gekozen in de kleur en de stof die je wilde, zal je ook moeten gaan nadenken over de overige accessoires. Want wil je een verduisterend gordijn, hoe moet de roede eruit komen te zien en wil je ook een gordijnkoord om de plooien bij elkaar te houden. Met deze aanpassingen zorg je ervoor dat je gordijnen een persoonlijk tintje krijgen.

Een heel oud gordijnkoord

Rond 1400 is het woord gordine ontstaan, dat de voorloper van het tegenwoordige woord gordijn is. Een klassiek voorhangsel van een raam, deur of bed.  En hiermee kwam ook het gordijnkoord, dat met een gecentreerd kwastje de gordijnen bij elkaar hield. En nog steeds. Het zorgt voor een perfecte pasvorm en een nette uitstraling in huis.

DIY: Maak het gordijnkoord zelf

Bij een gordijnkoord denk je al snel aan een ouderwets design. Maar waarom maak je het koord niet zelf? Met slechts een paar benodigdheden, creëer je in een mum van tijd een trendy gordijnkoord voor in je interieur.

  • Kies een katoenen gordijnkoord voor een neutrale look in huis. Doe deze in dezelfde kleur van je gordijn en laat het een mooi geheel worden.
  • Of ga voor een chique satijnen gordijnkoord. Hiermee geef je jouw strakke interieur een nog meer verfijnde uitstraling. Plaats het gordijnkoord in een andere warme kleur, dan het gordijn en laat het opvallen in huis.
  • Je kan het gordijnkoord ook zelf maken met behulp van stevig en ruw touw. Hiermee creëer je een extra stoere look aan de gordijnen, voor in bijvoorbeeld een jongenskamer.

Naast de verschillen in stoffen gordijnkoorden, kan je ook kiezen voor een totaal ander soort materiaal. Ga voor bijvoorbeeld een bloemenkrans als gordijnkoord, wanneer je een themafeest organiseert.

Doe eens iets anders met een gordijnkoord

De vintage look van een klassiek gordijnkoord met zijn hangende kwastjes, kan ook op een andere leuke manier worden verwerkt in je interieur. Hang het koord bijvoorbeeld op aan een kast met een neutrale uitstraling, voor net een extra trendy touch.

Een gordijnkoord heeft naast zijn praktische functie in huis, ook een decoratief aspect. Het houdt namelijk niet alleen de gordijnen netjes in de plooi, het geeft er ook een extra persoonlijke touch aan. Zo kan je het gordijnkoord ook zelf maken en creëer je een trendy en uniek exemplaar.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.