Gordijnrails

Gordijnrails

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGordijnrails

Stel, je hebt zojuist nieuwe gordijnen gekocht. Ze passen goed in de stijl van je interieur en ze creëren een mooie en warme sfeer in huis. Alleen, nu moet je ze ook nog ophangen. Daar bestaan allerlei soorten rails en roedes voor. Maar welke kies je nu?

Met gordijnrails in je huis, laat je je gordijnen mooi uithangen. Het is vaak zo dat je de gordijnen heel zorgvuldig uitkiest op basis van de juiste kleur, dessin en materiaal. Maar daarbij worden de gordijnrails al snel vergeten. Hoewel deze juist zo sfeerbepalend kan zijn in een kamer.

Welke gordijnrails kies je?

Wanneer je gordijnen gekocht hebt die met behulp van haakjes opgehangen moeten worden, kies je voor gordijnrails. Maar, als je een gordijn hebt met lussen of ringen, ga je juist voor een gordijnroede. Door slechts een keuze te hebben uit een van deze opties, maakt het vinden van het juiste ophangsysteem gemakkelijk.

In de meeste gevallen is een gordijnrails gemaakt van wit aluminium en valt de rails veelal weg achter de gordijnen. Vaak plaats je de rails strak tegen het plafond, zodat deze onopvallend is in de ruimte. Maar, welk systeem sluit nu het best aan bij jouw woonwensen?

  • Ga je voor gordijnrails met koordbediening? Dan maak je het geheel wat klassieker. Kies voor een mooie afwerking van het koord en waan je zo in landelijke sferen.
  • Of kies je liever elektrische gordijnrails? Zodat je gemakkelijk, met een druk op de knop, de gordijnen zo opzij kan doen. Een mooie verrijking aan je moderne interieur.
  • Daarnaast kan je ook voor platte gordijnrails gaan. Met gordijnrails van dit soort zorg je ervoor dat de rails zo min mogelijk opvallen, voor als je bijvoorbeeld alleen een vitrage of een dun linnen gordijn hoeft op te hangen.
  • Maar wanneer je een dun voile en overgordijnen voor elkaar wilt hangen, zijn dubbele gordijnrails de beste optie voor in jouw huis. Hiermee zorg je ervoor dat deze twee gordijnen elkaar niet in de weg zullen zitten.

Naast het kiezen van het juiste ophangsysteem, kan je ook nog een keuze maken in hoeverre de gordijnrails een bocht moeten maken. Want dat is ook mogelijk. En wanneer de gordijnen van een bepaalde zwaarte zijn, kan daar ook de juiste rails voor worden gevonden. Zo heb je een passend model ook voor in jouw interieur.

DIY: Maak je gordijnrails zelf

Wil je toch liever meer unieke gordijnrails? Want vind je dat een ophangsysteem voor gordijnen ook wel op mag vallen in huis? Maak dan de gordijnrails zelf.

  • Begin met het uitkiezen van het materiaal. Ga bijvoorbeeld voor een industriële look en kies een koperen buis uit.
  • Ga daarna de haakjes van de gordijnen vast maken met ijzerdraad aan de buis.
  • Doe dit wel met stevig staal, zodat deze het gewicht van je gordijnen kunnen houden.
  • Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het staal in een onopvallende kleur is, zodat deze niet teveel in het zicht zijn.

Klaar is kees! Zo gemakkelijk heb je je eigen unieke gordijnrails, die op mogen vallen!

Doe eens iets anders met gordijnrails!

Heb je nog oude stalen gordijnrails thuis liggen? En wil je deze niet zomaar weggooien? Doe er dan eens iets anders mee!

Gebruik de rails bijvoorbeeld als een ophangsysteem voor allerlei kunstwerken van je kinderen. Hang een aantal gordijnrails boven elkaar en creëer zo een creatieve muur voor in de keuken. Hang de kunstwerkjes met clips vast aan de rails en zo heb je een nieuw decoratief pronkstuk in huis.

Met mooie gordijnen in huis ben je vaak al snel tevreden. Maar uiteindelijk maakt het juiste ophangsysteem, zoals gordijnrails, het gehele plaatje af. Kies daarom het exemplaar uit, dat voldoet aan jouw woonwensen.

Nog meer inspiratie nodig om je interieur meer sfeer te geven? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop.