Gordijnstang

Gordijnstang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGordijnstang

Als je een nieuwe woning betrekt, dan weet je meteen: één van de eerste dingen die je wilt doet, is gordijnen ophangen. Zonder gordijnen is je huis kaal, kil en kan iedereen naar binnen kijken.

Kant-en-klare gordijnen in jouw lievelingskleuren zijn zo gevonden, maar voordat je je ramen kunt aankleden, moet je nog wel eerst gordijnrails of een gordijnstang ophangen. Gordijnrails zijn praktisch en zorgen ervoor dat de gordijnen soepel open en dicht getrokken kunnen worden. Gordijnstangen zijn zichtbaarder dan gordijnrails en geven je raambekleding een extra charme.

Soorten gordijnstangen

Gordijnstangen of gordijnroedes zijn er in verschillende soorten en kleuren: hout in wit of naturel, rvs, metaal of kunststof.
De gordijnstang bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je raambekleding, dus kies de roede die goed in je interieur past:

  • Hout voor een natuurlijke of scandi look.
  • RVS voor een strakke uitstraling.
  • Wit voor een romantisch tintje.

Kies voor de gordijnstangen ook de bijpassende ringen of haken en voor de uiteindes een bijpassende eindknop.

Gordijnstang bevestigen

Er zijn verschillende manieren om je gordijnstang te bevestigen:

  • Aan de wand
  • Vanaf het plafond
  • Met een klemsysteem

Als je je gordijnstang aan de wand wilt bevestigen, heb je een wandbeugel nodig om de stang aan te bevestigen.

Wanneer je, om wat voor redenen dan ook, niet in de wand kunt boren, kun je je gordijnstang ook aan het plafond bevestigen. Een gordijnstang aan het plafond kun je overal in de kamer bevestigen. Je kunt dan bijvoorbeeld midden in de kamer een gordijn ophangen als roomdivider.

Een gordijnstang met een klemsysteem bevestigen is de gemakkelijkste manier. Meestal wordt dit principe gebruikt voor douchegordijnen, maar je kunt het ook voor stoffen gordijnen gebruiken. Je klemt de gordijnstang tussen twee muren en je hoeft niet te boren. Het enige nadeel is, dat de gordijnstangen met klemsysteem alleen tot een bepaalde breedte gaan. Als de afstand tussen twee muren wat groter is, zul je je gordijnstang toch aan de wand of plafond moeten bevestigen.

Ben je net verhuisd? Of wil je eens een andere look in je interieur? Ga dan voor een stijlvolle gordijnstang en kleed je huis aan!