Gouden gordijnen

Gouden gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGouden gordijnen

Stel, je bent op zoek naar een beetje luxe in je interieur. Een accent dat een exclusief gevoel uitstraalt in huis. Maar kies je dan voor een kleine verzameling van allerlei nuances? Of juist een blikvanger in de ruimte?

Met gouden gordijnen creëer je al snel een glamour gevoel in huis. Je kan dit verder doorvoeren voor een ware Chique woonstijl, of je geeft je neutrale interieur een subtiele gouden gloed.

Soorten gouden gordijnen

Raamdecoratie brengt warmte en sfeer in je interieur. Er bestaan alleen zoveel verschillende soorten gouden gordijnen, welke kies je daar nu uit die geschikt is voor in jouw huis? Want moet de raambekleding bijvoorbeeld je privacy waarborgen? Of wil je vooral je huis ermee decoreren?

  • Met overgordijnen in het goud blokkeer je al het licht en zicht. Het houdt daarnaast ook de kou buiten, waardoor je heerlijk lange winteravonden voor de haard kan doorbrengen.
  • Daarentegen weer je met gouden transparante gordijnen alleen het zicht van buiten overdag. En in de avond zie je vooral schaduwen. Voor het licht hoef je deze gouden gordijnen dus niet op te hangen, maar het is wel een mooi decoratief element in de kamer.
  • Of wil je liever strakke gouden gordijnen? Kies dan voor rolgordijnen. Deze zullen het licht van buiten verduisteren en nemen heel praktisch ook weinig ruimte in beslag. Mooi voor kleine ramen.
  • Daarnaast kan je ook voor paneelgordijnen gaan. Deze zijn namelijk heel geschikt voor de grotere ramen in je huis. Je kan hier kiezen voor een zelfde palet in de gouden gordijnen, of juist verschillende kleuren gebruiken voor een speels effect.

In ieder interieur passen er wel gouden gordijnen. Ga voor een romantische, luxe sfeer, of straal er een speels en spannend effect mee uit. De opties voor gordijnen zijn oneindig, bepaal daarom eerst goed welke sfeer en functie ze moeten hebben in je interieur.

Mix & Match met gouden gordijnen

Gouden gordijnen in je huis, glinsteren! En hoewel je aan deze tint misschien niet meteen aan had gedacht, kan het een interessante uitstraling geven.

  • Heb je zachte naturel tinten in huis? En vooral bamboe, jute en lichte hout objecten? Dan kan een toefje goud geen kwaad. Juist met gouden gordijnen heb je dan meteen een mooie blikvanger.
  • Of woon je in een industrieel interieur? Met diepzwarte en grijze accenten? Dan kunnen gouden gordijnen het geheel een frisse look geven.
  • Daarnaast passen gouden gordijnen ook heel mooi in een Shabby chic interieur, met donkerblauwe tinten. Een glimmertje kan de kamer dan een warme gloed geven. Decoreer verder met warme plaids en zachte kussens.

Gouden gordijnen als een accent in de ruimte, om zo het gevoel van luxe naar boven te laten borrelen. Of juist als een blikvanger, om de kamer een speels effect te geven.

Maak je gouden gordijnen persoonlijk

Wanneer je eenmaal die gouden gordijnen in je huis hebt hangen, kan je ze nog extra persoonlijk maken door ze te verfraaien met bijvoorbeeld mooie gordijnkoorden. Of kies ervoor om de borderranden of zijbiezen in een andere tint te maken. Zo creëer je gemakkelijk, unieke accenten aan je raambekleding.

Met gouden gordijnen, geef je je interieur een touch of glamour. Je kan deze look verder doorvoeren in de ruimte, of juist ervoor kiezen om de rest van de kamer basic en neutraal te laten. Zo is het gouden accent een ware blikvanger in je huis.

Op zoek naar meer inspiratie om de kleur goud in je huis te verwerken? Kijk dan eens in het online magazine van Westwing. Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop.