Gouden kandelaar

Gouden kandelaar

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGouden kandelaar

Gouden accessoires zijn onmisbaar in een vintage interieurstijl. Ze passen het beste bij de pasteltinten op de muur en houten materialen die gebruikt worden in de rest van het meubilair. Stel je eens voor: een boomstam als salontafel met een pastelkleurig dienblad en een gouden kandelaar erop. In een woord: ge-wel-dig!

Een gouden kandelaar brengt licht in de duisternis. Oké, misschien is dit ietwat overdreven, maar dat doen de grauwe winterdagen met interieurliefhebbers. Een gouden kandelaar kan in combinatie met veel verschillende accessoires. Wat dacht je van bijpassende schaaltjes in goud- of pasteltinten?

gouden kandelaar in verschillende versies

Vintage op en top: schaf pioenrozen aan!

De bloemen die onlosmakelijk verbonden zijn met een vintage interieur zijn pioenrozen. Een (salon)tafel sier je vaak met een mooie vaas en een bos bloemen. Het licht boven de tafel is belangrijk. Welke lampen kies jij als ideale lichtbron voor je interieur? Voor een vintage sfeer heb je verschillende designs waaruit je kunt kiezen. Wil je een industriële noot in je anders romantische slaapkamer, kies dan voor een industriële hanglamp. De stoere uitstraling geeft het huis een boost.

Ga juist voor een bijzonder exemplaar aan de muur met geometrische vormen. Je liefde voor tweedehands komt van pas bij een vintage interieur. Struin je al hobby rommelmarkten af, dan zal je zeker een gouden kandelaar vinden tussen alle prullaria. Een samenspel tussen oud en nieuw, gebruikt en net uit de fabriek, industrieel en kitsch: dat is het vintage interieur. Een gouden kandelaar is even bijzonder rechtstreeks uit de fabriek, maar ook als gebruikt exemplaar.

gouden kandelaar in traditionele en moderne vorm

Gouden kandelaar: blaas de kaarsjes uit

Eigenlijk maakt het niet uit in welke ruimte je de gouden kandelaar neerzet, hij komt overal tot zijn recht! Toch hebben wij de beste plaatsen voor je op een rijtje gezet.

  1. Op de salontafel. Een gouden kandelaar met opgebrande kaarsen draagt bij aan het vintage sfeertje dat je wilt creëren. In de avond steek je deze weer aan voor een knus gevoel. Doe wel het licht uit, zo kun je optimaal genieten van de lichtbron.
  2. Op de eettafel. Als je niet aan het eten bent, is de eettafel eigenlijk leeg. Maak gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt en neem een dienblad met een gouden kandelaar, bloemen en schaaltjes als versiering.
  3. In de slaapkamer. Ook op de slaapkamer is het toegestaan om een gouden kandelaar neer te zetten. Voor alle romantische nachten die je beleeft. Let wel op dat je bij het slapengaan de kaarsen uitblaast!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.