Grenen dressoir

Grenen dressoir

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGrenen dressoir

Klassiek wordt gezien als de nieuwe mode, als we de laatste interieurtrends moeten geloven. Welke klassieke meubels heb jij op dit moment al in huis? Met een grenen dressoir heb je een brocante meubel, dat zowel in een klassiek als in een modern interieur past. Buiten het feit dat een grenen dressoir er fraai uitziet, bieden de kasten je wat extra opbergruimte.

Zet bijvoorbeeld je tv op een grenen dressoir, waarbij de laden van de kast als opbergruimte voor je dvd’s, spelcomputer of de afstandsbediening kunnen dienen. Waar in huis zou bij jou een grenen dressoir goed staan? In de woonkamer of wellicht in je slaapkamer? Lees snel verder wat het warme van massief grenenhout voor de sfeer in jouw huis kan betekenen.

Warmte van hout in je huis gebruiken

Hout wordt door veel mensen geassocieerd met warmte, wat je terugziet in het aantal houten vloeren en tafels wat men tegenwoordig in huis heeft. Ook een grenen dressoir draagt bij aan een warmere sfeer in je huis. Dit is bijvoorbeeld ideaal als meubel voor tegen een kale muur in het wit. De warmte van het hout zal het sobere karakter van een muur breken, door de aandacht van de muur af te leiden.

Naast het gebruik van een grenen dressoir in de woonkamer, kun je deze kasten ook goed in een slaapkamer gebruiken. Kies hierbij voor een iets groter model grenen dressoir, met bijvoorbeeld meer diepte in de laden. Zo heb je een extra kledingkast, waar je ook nog eens je tv in de slaapkamer op kunt zetten.

Combineer je grenen dressoir met leuke accessoires

Wanneer je een grenen dressoir iets te klassiek vindt, kun je het dressoir met leuke accessoires moderner maken. Ook kun je in plaats van een grenen dressoir kiezen voor een sideboard. Een sideboard heeft vaak een moderner karakter, maar biedt je wel de ruimte die een dressoir je ook biedt.

Er zijn verschillende manieren om je grenen dressoir te moderniseren. Hierbij een aantal voorbeelden van accessoires die je kunnen helpen:

  • Zilveren kandelaars en waxinelichtjeshouders, lekker romantisch in de avond.
  • Plantjes in vrolijke potjes, voor een kleurrijk geheel op je dressoir.
  • Een vintage klokje, wat momenteel helemaal in de mode is.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog veel meer accessoires, die goed aansluiten bij het karakter van een grenen dressoir. Probeer de landelijke en natuurlijke uitstraling van het dressoir te behouden!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.