Grijs bed

Grijs bed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGrijs bed

Stel, je wil de slaapkamer een make-over geven. Maar het opnieuw inrichten van deze ruimte in je huis, kan een hele uitdaging zijn. Want voor welke woonstijl ga je? En welke sfeer wil je erin uitstralen?  

Met een grijs bed creëer je in jouw slaapkamer een warme en sfeervolle uitstraling. Combineer dit meubel met andere items in hetzelfde kleurenpalet. Of ga juist voor een speelse sfeer, door het grijze bed met bijvoorbeeld gele accenten te combineren.

Het effect van een grijs bed

De kleur grijs had vroeger vooral een negatief en sober karakter. Het is dezelfde tint als as en het is de kleur van de mist. Niet al te prettige vergelijkingen dus, waardoor je goed rekening moet houden met combinaties in huis. Probeer daarom ook niet donkere tinten grijs samen te voegen in je interieur, om zo een sombere sfeer te voorkomen.

Maar daarnaast staat de kleur grijs ook voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid . En kan een grijs bed dus ook als een mooi basis meubel in het interieur staan. Het laat namelijk de woonaccessoires in andere kleuren mooi uitkomen in de ruimte.

Mix & Match met een grijs bed

Grijs bestaat er in vele varianten, van bijvoorbeeld donkergrijs tot antraciet. En hiermee kan je een prachtig palet aan tinten in de kamer creëren.

  • Geef rust in de slaapkamer door een grijs bed te mixen met basis tinten en vormen . Want met een subtiel kleurverloop in je slaapkamer, creëer je al snel een serene sfeer.
  • Of ga voor een romantische setting in een Scandinavische woonstijl en gebruik voornamelijk pastel tinten op een grijs bed. Gecombineerd met een mooie houten kledingkast of bijzettafeltje, creëer je zo een trendy nieuwe slaapkamer.
  • Daarnaast kan je ook de slaapkamer, een stoere en industriële look geven. Plaats het bed voor een betonnen muur en combineer verder met lichte grijstinten.

Een grijs bed is het ideale basis meubel voor een sereen en puur interieur. Alle tinten en vormen passen bij het bed, waardoor het samen een mooi geheel wordt.

DIY: Maak een grijs bed van pallets

Wil je graag een uniek grijs bed? En heb je de tijd om deze zelf te maken? Creëer dan met een aantal pallets een
comfortabele slaapplaats.

Voor dit project heb je alleen nog een schroefmachine, stevige schroeven en een goede schuurmachine nodig. Zeker wanneer je deze in een grijs tint wil verven, moet je het bed wel eerst goed schuren en in een grondverf verven. Daarna kan je pas het bed grijs maken. Plaats er een fijn dik matras op en decoreer met mooie zachte kussens.

Een grijs bed is het perfecte meubel in huis waarop je tot rust kan komen. De tint grijs straalt een elegante sfeer uit, waarmee je makkelijk andere kleuren en dessins kan combineren. Een frisse basis voor een fijne slaapkamer.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.