Grijze eettafel

Grijze eettafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGrijze eettafel

De eettafel is een van de gezelligste plekjes in huis. Behalve eten, doen we tegenwoordig veel meer aan een eettafel, zoals werken, bezoek ontvangen en spelletjes spelen. Om een eettafel helemaal tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om deze qua kleur en materiaal af te stemmen op je andere meubels. Een grijze eettafel is prima te combineren met witte, grijze of antracietkleurige stoelen. Een mooie design hanglamp erboven en jouw eethoek is helemaal af!

Een grijze eettafel past binnen diverse interieurstijlen, afhankelijk van het soort materiaal. Een grijze eettafel van eiken past perfect binnen een landelijk interieur, zeker wanneer je er witte of whitewash stoelen aan zet. Voor een stoer industrieel interieur koop je een grijze eettafel van rvs. Voor een wat warmere uitstraling ga je voor een houtkleurig tafelblad met rvs of metalen onderstel. Ook voor een Scandinavische uitstraling kies je een grijze eettafel. Leuk met zwarte kunststof kuipstoeltjes.

DIY: vergrijzen!

Vergrijzen is een techniek om hout een doorleefde uitstraling te geven. Is een grijze eettafel iets voor jouw interieur? Dan kun je op verschillende manieren jouw tafel een oude look geven:

  • Waxen. Gekleurde was is geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout. Zorg dat oude verf- of wasresten verwijderd zijn. Breng de was vervolgens aan met een doek of kwast en laat het daarna uitharden. Met blanke boenwas kun je de gekleurde laag onderhouden.
  • Krijtverf. Een grey wash effect creëren is het makkelijst te verwezenlijke met verdunde krijtverf. Je bepaalt zelf hoe dekkend het resultaat is door de verf te verdunnen of verschillende lagen aan te brengen. Binnen een handomdraai is jouw eettafel grijs!
  • Verniswas. Verniswas is een product op waterbasis en combineert de voordelen van vernis met de uitstraling van was. Het is voor verschillende houttinten beschikbaar, waaronder grijs. Verniswas is een duurzame en vlekbestendige afwerking voor onbehandeld hout. Perfect voor een grijze eettafel!

Tip: De basiskleur van het hout bepaalt grotendeels hoe de grijze eettafel er uiteindelijk uit komt te zien. Probeer de verf daarom eerst uit op een klein stukje, bijvoorbeeld op de onderkant van de tafel.

Grijze eettafel dekken

Krijg je eters en wil je de tafel mooi aankleden? Dan is het natuurlijk jammer om een groot tafelkleed over jouw mooie grijze eettafel te leggen. Tafellopers of losse placemats zijn daarom een prima alternatief. Kies voor de kleuren wit, zwart of een andere grijstint gelijk aan je eettafel. Het is natuurlijk mooi om ook servies in dezelfde kleuren te gebruiken en zo eenheid te creëren.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.