Grijze rolgordijnen

Grijze rolgordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGrijze rolgordijnen

Een kleur die altijd kan, en licht ook nog eens goed tegenhoudt, is grijs. Deze kleur is net zoals zwart, wit en beigetinten een basiskleur voor je inrichting. Grijze rolgordijnen zijn dan ook tijdloos. Bovendien kun je grijze rolgordijnen heel gemakkelijk combineren met andere tinten en gaat de kleur om die reden ook niet snel vervelen.

Nog een pluspuntje: de kleur spreekt zowel vrouwen áls mannen aan. Ideaal dus wanneer je samenwoont en samen met je man op zoek gaat naar geschikte gordijnen, die jullie beide wel in de kamer zien hangen. Die opgave kan de nodige frustratie opleveren, dus maak het jezelf gemakkelijk en kijk alvast online hoe leuk je grijze rolgordijnen kunt combineren in huis. Zonder dat het heel mannelijk of heel vrouwelijk wordt in de ruimte.

Grijze rolgordijnen voor in je woonkamer, slaapkamer en keuken

Grijs is een basiskleur, die zich eenvoudig laat combineren met andere grijstinten. Denk bijvoorbeeld aan antraciet, een hele donkere grijstint. Daarnaast kun je ook eindeloos variëren tussen heel lichtgrijs en grijs dat eigenlijk bijna zwart is. Wil je meer kleur, omdat je de kamer anders een beetje saai en klinisch vindt? Ga dan voor een mooie combinatie met wit, lila, roze, paars, rood, blauw, groen, mint, turquoise!

Ook als je jouw slaapkamer een leuk nieuw rolgordijn wilt geven, alleen of extra achter je ‘gewone’ gordijnen, doet grijs het goed. De kleur werkt namelijk verduisterend en als het lekker donker is in je slaapkamer, slaap je veel beter (wetenschappelijk bewezen)! Uiteraard zijn er ook lichtere en dunnere grijze rolgordijnen, en díe zijn dan weer lekker luchtig voor in je woonkamer, keuken, hobbykamer, noem maar op.

Maak geen grijze muis van je kamer

Als je van een strak interieur houdt, heb je natuurlijk allang een hoop wit en grijs in jouw woonkamer staan en hangen. Wil je jouw kamer net wat warmer maken? Volg dan deze 3 tips:

  • Kies grijze rolgordijnen met een structuurtje, bobbeltjes, streepjes, of iets anders. Dat maakt je rolgordijn minder glad en strak. Het oogt dan meteen warmer als je de gordijnen helemaal naar beneden hebt!
  • Hang, ook al heb je één groot raam en kun je de grijze rolgordijnen op maat laten maken, tóch losse rolgordijntjes op. Een stuk of drie of vier. Zo kun je spelen met de lengte van je rolgordijnen, waardoor het niet één lang, groot stuk grijs vlak wordt tegen het raam. Losse rolgordijnen geven een speels en meer huiselijk sfeertje in je kamer.
  • Net zoals bij kleren, kun je in je woonkamer met laagjes werken: Hang naast je grijze rolgordijnen ook een vloeiend vallend gordijn op. Dit hoeft maar een heel dun gordijntje te zijn, bijvoorbeeld in de kleur wit, maar door de laagjes creëer je heel easy meer warmte in je kamer en wordt het stukken knusser.

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer mooie raambekleding? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw grijze rolgordijnen en andere woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan.

Laat je verder dagelijks inspireren door het online magazine van Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek huis te maken.