Groene kaarsen

Groene kaarsen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGroene kaarsen

Breng de natuur naar binnen met een verzameling groene kaarsen in huis. Groene kaarsen zijn rustiek, staan mooi bij veel verschillende kleuren en vrolijken je huis helemaal op. Groen is de kleur van de natuur, de lente en van frisheid. Daarom is het een perfecte kleur om in elementen in je huis aan te brengen.

Ben jij het liefste elke dag buiten om door het bos te banjeren, in de tuin te werken of een flink stuk te fietsen? Dan mogen groene kaarsen ook niet ontbreken in jouw interieur. Combineer met wit en lichtblauw voor een frisse uitstraling en toch sfeervolle kaarsverlichting. Voeg hier en daar een geurkaars toe, zodat je hele huis lekker gaat ruiken.

Kaarsen door je hele huis

De meeste mensen hebben wel een aantal kaarsen in de woonkamer of eetkamer staan. Ook op plaatsen waar je minder snel aan denkt, kan een kaars juist erg mooi zijn. De badkamer of slaapkamer bijvoorbeeld, voor romantische en sfeervolle verlichting voor als je de lampen niet aan wilt doen. Vooral in de badkamer zijn groene kaarsen ideaal. De groene kaarsen laten het wit van de badkamer mooi uitkomen en geven een extra frisse uitstraling. Zet de groene kaarsen rondom het bad en jouw gezellige badkamer is een feit.

De werking van groene kaarsen

Als je een beetje spiritueel bent of gewoon geïnteresseerd bent in kleuren en het gebruik daarvan, dan weet je misschien wel dat kleur een bepaalde uitwerking heeft op lichaam en geest. Door je huis te voorzien van rustige en kalme kleuren, zoals wit, blauw en groen, voel je je van binnen ook goed. Drukke printen, patronen en felle kleuren zorgen juist voor drukte en onrust. Weten wat groene kaarsen voor jou kunnen betekenen? Je leest het hier:

  1. Groen is de kleur die in de natuur het meest voorkomt. Daarom wordt de kleur groen vaak geassocieerd met frisheid, versheid en natuurlijkheid. Dat maakt groene kaarsen perfect om in jouw natuurlijke interieur te plaatsen.
  2. In de astrologie is groen de kleur die bij het sterrenbeeld Kreeft hoort en onder andere staat voor vruchtbaarheid, gezondheid, ambitie en geld. Een beetje motivatie nodig? Zet groene kaarsen overal in huis en je gaat jouw doelen zeker bereiken.
  3. Groen is best een lastige kleur om leuk te combineren. Combineer lichtgroene kaarsen met blauw of turquoise, voor een mooie schakering van licht naar donker.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.