Groene kast

Groene kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGroene kast

Toe aan wat kleur in de huiskamer? Dat kan. Door een bepaalde kleur in je interieur toe te voegen, geef je de ruimte een flinke boost. Dit doe je door de muren te schilderen, nieuwe gordijnen op te hangen, een andere eettafel aan te schaffen of door een nieuwe kast in de huiskamer te plaatsen.

Goed idee? Alleen in welke kleur? Wat dacht je van een groene kast? Groen valt op, is origineel en geeft je interieur een rustige en natuurlijke uitstraling. Dat is toch ideaal?

Waarom een groene kast?

Als je een nieuwe kast wilt aanschaffen of in een andere kleur wilt verven, ga dan voor groen. De kleur groen staat voor duurzaam, ecologisch en voor de natuur. Dat niet alleen. Groen zorgt voor een serene rust in de ruimte dat een positief effect heeft op je humeur.

De vele tinten van de kleur groen

In welke groene tint moet de kast dan zijn? De keuze is aan jou. Van welke kleur groen gaat je hart sneller kloppen? Zolang de kleur maar een prima match is met de rest van je fancy meubels in huis.

  • Mintgroen
  • Olijfgroen
  • Zeegroen
  • Appelgroen
  • Legergroen

Groene kasten zorgen voor pit in huis

Door een groene kast in huis halen, durf jij de gewaagde stap te nemen die niet iedereen aandurft. Waarom? Groen valt op. Vooral met een maagdelijk wit interieur, steekt een groene kast mooi af tegen de rest. Het is origineel én je huiskamer krijgt met een groene kast meer pit!

Het perfecte model kast bij je woonstijl

Wat voor interieur heb jij? Een klassiek, industrieel of modern ingericht stulpje? Een groene kast past in elk interieur…als je wel het juiste model kiest!

  • Een groene locker als dressoir staat geweldig in een industrieel interieur.
  • En een houten mintgroene kast met brocante vormen in een landelijke decoratie.
  • In een modern huis daarentegen is een groene vitrinekast de blikvanger in de huiskamer!

Stylingtips voor je groene kast

Met de komst van een groene kast in je interieur heb je een goed excuus om bijpassende woonaccessoires aan te schaffen. Waar wacht je nog op?

Een groene kast is prima te combineren met natuurlijke materialen en aardse kleuren. Hang een houten kralenketting aan de muur, leg één of twee groene kussens op de bank en zet een rieten fauteuil in de zithoek neer.

Ben je gek op kamerplanten? Decoreer je interieur met tropische kamerplanten. Een paar kleine cactussen in de vensterbank, een bananenplant naast de bank of een kleine palmplant op de groene kast. Dit soort planten hebben nauwelijks zorg nodig. Ideaal voor als je veel van huis bent. Tropische planten hebben eens per maand water nodig, maar hebben we veel daglicht nodig. Zorg dat je planten in huis voldoende daglicht krijgen!

Haal een echte blikvanger in huis door een groene kast in de woonkamer te plaatsen!

Laat je inspireren door Westwing

In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Westwing laat je zien hoe je van je meubels echte blikvangers kunt maken. Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.