Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHal

De eerste indruk telt! En de hal is nu eenmaal het eerste wat je ziet, wanneer je een appartement of huis betreedt! Dat is de reden dat je speciale aandacht aan het ontwerp van de hal moet besteden, end at kost lang niet zoveel tijd als bijvoorbeeld de inrichting van de woonkamer.

De hal is het vlaggenschip van elk appartement en wordt vaak gebruikt om van de ene naar de andere kamer te gaan – ook wanneer het misschien niet zo duidelijk is. Vriendelijk, gastvrij en helder – zo zou een hal en een ingang moeten zijn!

Halmeubelen

Natuurlijk is de hal, net zoals andere kamers in huis, een kamer en dus horen er meubels in! Toch moet je er bij halmeubelen op letten, dat ze aan een aantal voordelen voldoen. Bij veel mensen is de hal vrij smal en nauw, zodat de halmeubelen niet te veel ruimte in kunnen nemen.

De ideale halmeubelen zijn

Bij de aanschaf van een dressoir moet je er zeker op letten dat de diepte  in de gang past. Meet ook de breedte van de hal en de diepte van het dressoir goed op!

Dressoirs zijn in de entree en hal erg handig, omdat hun lades veel opslagruimte bieden. Hier kunnen handschoenen, sjaals, hoeden, paraplu’s of andere kleinigheden perfect in worden opgeborgen.

Naast dressoirs zijn banken ook graag gebruikte meubelen! Meest geschikt zijn natuurlijk bankjes die tegelijkertijd opslagruimte bieden. Vaak kun je zulke banken eenvoudig openklappen en er schoenen of andere dingen in stoppen, zodat er geen rommel in de hal kan ontstaan. Maar niet alleen vanwege de ruimte voor het opbergen van schoenen en dergelijke zijn banken perfect. Voor het aantrekken van de schoenen kun je ook comfortabel op deze banken zitten. Zo wordt het een stuk makkelijker om je schoenen aan te trekken.

Natuurlijk zijn niet alleen banken met opslagruimte geschikt om schoenen in op te bergen. Een must-have in bijna elke hal is het schoenenrek of schoenenkast! Hier kun je snel en eenvoudig alle schoenen onderbrengen en de gang netjes houden. Natuurlijk werkt een schoenenkast iets ordelijker dan een rek.

Een garderobe is ook logisch in de entree van een huis. Hier maakt het niet uit of de garderobe alleen uit een kapstok bestaat of een compleet meubelstuk is. Het is alleen afhankelijk hoe je het het liefste hebt en hoeveel ruimte er in de gang is.

Raamloze hal

Veel hallen hebben vanwege de indeling van het huis of appartement geen ramen. Daardoor ziet de hal er erg donker uit en kleine hallen kunnen zelfs enigszins wat deprimerend werken.

Wanneer je een hal hebt, die helaas geen raam en dus geen dag- of zonlicht heeft, dan moet je daar bij de inrichting op letten. De muren bijvoorbeeld, moeten in heldere kleuren en tinten worden geschilderd. Wie niet van witte muren houdt, kan ook voor tinten zoals beige crème of zachte pasteltinten kiezen.

Ook moet het meubilair niet te groot en onhandig zijn! Kies lichte materialen, die goed bij de kleurfamilie van de muur passen.

HalSmalle hal

Smalle hal – smalle meubelen! Zo moet het zijn, zodat je ondanks de meubelen en het interieur nog steeds makkelijk door je hal kunt, zonder dat het benauwend voelt. Vooral in smalle gangen zou op weinig en het liefst open meubelstukken teruggegrepen worden.

In plaats van een schoenenkast zou een schoenenrek gebruikt moeten worden of een zitbank met een geïntegreerd schoenenrek. In plaats van een garderobekast zou beter voor eenvoudige en stijlvolle kapstokken gekozen kunnen worden.

Maar niet alleen met het juiste interieur kun je een smalle hal optimaal inrichten. Ook de juiste kleurkeuze is hier noodzakelijk. Net zoals bij een raamloze hal zou je voor een smalle hal een felle kleur uitzoeken, zodat de hele kamer groter lijkt.

Maar ook sterke kleuraccenten kunnen hier gebruikt worden. Door strepen lijkt de entree langer en stroken in de lengterichting maken de ruimte optisch hoger.

Accessoires voor de hal

Veel tijd breng je niet in de hal door, maar hij behoort desondanks tot de woonvertrekken van het huis – daarom mag hij niet worden verwaarloosd – ook niet met betrekking tot de accessoires.

  • Een kussen op de zitbank, om deze gezelliger te maken,
  • creatieve afbeeldingen die de muren versieren of
  • opvallende kapstokken –

Al deze accessoires en decoratieve artikelen fleuren de hal merkbaar op, maar laat ze niet te druk overkomen!

In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Laat je hierdoor inspireren en maak van jouw hal de perfecte hal. Westwing biedt daarnaast dagelijks een gevarieerd aanbod meubels en accessoires met aantrekkelijke korting. Vind hier al jouw hal benodigdheden en geniet van het gemak van online bestellen. Jouw ideale hal is op deze manier nog maar een paar klikken van je verwijderd..