Halogeen spotjes

Halogeen spotjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHalogeen spotjes

Terwijl het buiten schemerig wordt, zit jij gezellig met vrienden of familie te borrelen in je woonkamer. Voor jullie straks helemaal in het donker komen te zitten, besluit je te zorgen voor wat sfeerverlichting. Terwijl je noodgedwongen met je kaarsen in de weer bent, besef je dat je nu toch echt eens aan de slag moet met het meest sfeerbepalende onderdeel in je interieur: de verlichting!

Goede verlichting is essentieel in elke woonruimte. Het is niet alleen functioneel, maar ook de manier om sfeer en accenten te bepalen. Met halogeen spotjes bijvoorbeeld! Een eerste goede spot voor de spotjes? Woonkamer!

Licht uit, spot aan!

De populariteit van spotjes is niet verwonderlijk als je beseft hoe veelzijdig spotjes zijn. Door het gebundelde licht creëer je contrast in je kamer en spots zijn bovendien ideaal om de mooie items uit je interieur in de spotlights te zetten. Spotjes worden daarom ook wel accentverlichting genoemd. Helemaal handig als ze dimbaar zijn! Dit type sfeerverlichting maakt je interieur helemaal af. Wanneer je ook nog gaat voor een type inbouw spot, is het cirkeltje helemaal rond. Inbouw spotjes zorgen voor een ontzettende classy touch in je inrichting!

De keuze voor halogeenlampen

Er zijn verschillende lichtbronnen waar je uit kunt kiezen als je besluit spots op te hangen. Het licht van spaarlampen, halogeenlampen en LED-lampen verschilt allemaal van elkaar. Warm geel licht is vaak gezelliger dan kil wit licht. De lichtkwaliteit van halogeen komt het meest in de buurt van die van de gloeilamp. Daarom krijgt halogeen verlichting vaak de voorkeur boven spaarlampen. Deze stralen vaak toch een wat vlakker licht uit. Alhoewel het licht van spaarlampen natuurlijk geen tl licht, wil je dit natuurlijk niet in je gezellige interieur!

Halogeen spotjes, lekker veelzijdig!

Naast het feit dat halogeen spotjes gezellig sfeervol licht schijnen, zijn er nog andere voordelen van halogeen licht om te benadrukken. Hieronder vind je de voordelen van halogeen spotjes en adviezen over waar je ze kunt plaatsen in je huis.

  • Halogeen licht is direct, vol licht in plaats van heel wit. Je kunt dus goed verlichten met een klein lampje, en het geeft daarbij een prettige ambiance door de kleur van het licht.
  • Je halogeen spotjes zijn dimbaar. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je ´s avonds misschien een wat rustigere omgeving wil creëren in je woonkamer na een lange dag. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook dat mooie schilderij aan de muur wat feller belichten met een of meerdere spots, zodat iedereen een glimp krijgt van die eyecatcher! Het is dan aan te raden om niet te gaan voor inbouw spots. Deze kun je minder goed richten op je pronkstuk dan losse spots. Halogeen spotjes in de woonkamer zijn perfect om dat mooie schilderij of de vitrine kast extra te belichten!
  • Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met je lichtplan in huis, zul je snel merken dat veel ruimtes in huis mooier worden met halogeen spotjes. Over het geheel genomen wordt er ook sfeer gecreëerd met halogeenspotjes.
  • Halogeen spotjes in de keuken kunnen ook ontzettend veel bijdragen! In de keuken zijn spotjes heel handig en in combinatie met een dimmer ook erg stijlvol. Tijdens het koken heb je met spotjes lekker veel licht en zodra je klaar bent met kokkerellen verander je dit praktische licht met een dimmer in rustgevende sfeerverlichting. Zo wordt het licht uit de keuken van je keuken spotjes als het ware onderdeel van de algehele verlichting in het huis en wordt de spot een accessoire.
  • De woonkamer en keuken zijn zo´n beetje de klassieke ruimtes wanneer we het hebben over inbouw spots. Maar ook in de hal, de slaapkamer en zelfs de badkamer geven halogeen spotjes je huis het echte thuis-gevoel. Hoe lekker als je van een warm bad kunt genieten met gedimd licht? Ultieme ontspanning! Dus maak je interieur helemaal af door sfeer te creëren met halogeen spotjes.

Als je meer op de duurzame tour bent, kun je beter gaan voor andere soorten spots. Want ja, echt energiezuinig zijn halogeen lampen niet. Wil je lampen die wat langer meegaan en beter zijn voor het milieu, kies dan voor de meer duurzamere spaarlampen of LED-lampen. Er is ook een type inbouw led spot te verkrijgen. Zo behoud je die chique feel van het mooi wegwerken van je verlichting door inbouwspots.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.