Hamamdoeken

Hamamdoeken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHamamdoeken

Ben je gek op het strand? Ga je vaak naar de sauna? Dan zijn hamamdoeken de onmisbare accessoire tijdens je tripjes naar het strand of de sauna. Je hoeft de hamamdoeken niet alleen gebruiken om je mee af te drogen. Je kunt ze ook omslaan als je een korte wandeling op het strand gaat maken of de hamamdoeken op de ligstoelen leggen. 

Wat zijn hamamdoeken?

Hamamdoeken zijn doeken die gemaakt zijn van katoen. Door het gebruik van katoen zijn de hamamdoeken extra snel droog en dus ideaal voor op het strand, in de sauna en in de hamam. De hamamdoeken zijn vaak ook groter dan de standaard badhandoek en kunnen dus ook prima gebruikt worden als vervanging voor een strandlaken. De hamamdoeken zijn er in verschillende kleuren en maten.

Wat is een hamam?

Een hamam is een Oosters badhuis, waar je gewassen, gescrubt en gemasseerd kunt worden. Een hamam staat voor een warme plek waar water in overvloed stroomt en diende vroeger vooral als ontmoetingsplaats. Er zijn in Nederland diverse hamams waar je naartoe kunt gaan en ook in de wellness centres kun je kiezen voor een hamam behandeling. Maar je kunt zelf ook prima van je eigen badkamer een hamam maken.

Verwen jezelf!

Je eigen badkamer laten voelen als een hamam, hoe doe je dat? Plan als eerste een vrije avond of middag. Zet je telefoon uit en zorg dat niemand je stoort. Zet wat kaarsen neer, zet een ontspannen muziekje op en creëer zo in je badkamer een rustige sfeer. Een warme douche of lekker lang in bad zitten is de eerste stap. Zorg dat je een scrub bij de hand hebt en scrub jezelf van top tot teen. Vergeet niet een haar- en gezichtsmasker te nemen! Na de douche of het bad smeer je jezelf in met een zachte olie, zoals bijvoorbeeld een arganolie. Daarna wikkel je jezelf in je hamamdoek en laat je de olie goed in je huid trekken. Je zult zien dat je hierna heerlijk ontspannen bent.

Thuisgebruik

De hamamdoeken hoef je natuurlijk niet mee te nemen naar de sauna, je kunt ze ook gewoon thuis gebruiken. Maak van je eigen badkamer eens een hamam en geniet ook thuis van de weelde van de hamamdoeken. Je kunt de hamamdoek prima als kraamkado geven, de handdoek is lekker zacht en daarom ideaal voor kinderen. Je hebt zo gelijk een origineel en leuk kado om te geven.