Handdoekstang

Handdoekstang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHanddoekstang

Douchen; één van de fijnste rituelen die je dagelijks kunt uitvoeren. Je komt lekker onder die stomend hete douche vandaan, je haar en gezicht nog nat. Met je ogen dichtgeknepen zodat er geen water in komt, tast je in het onzichtbare naar je handdoek... Oei, is die handdoek weer van het ophanghaakje gevallen. Dit is verleden tijd bij de aanschaf van een handdoekstang!

Met de handdoekstang heb je jouw handdoek altijd binnen handbereik na het douchen. Je hangt de handdoek tot halverwege de lengte over de handdoekstang en voilà: die blijft altijd hangen!

Materialen

Omdat de handdoekstang in de badkamer wordt gemonteerd, is deze gemaakt van aluminium of RVS. Dezelfde materialen die je terugziet in andere sanitaire voorzieningen, zoals verschillende kranen en leidingen. Deze materialen zijn namelijk makkelijk schoon te maken, gaan lang mee en kunnen goed verschillende (vochtige) omstandigheden aan. Daarnaast is het wel zo mooi dat jouw badkamer in geheel dezelfde stijl is vormgegeven, toch?

Variatie

De handdoekstang is er in twee hoofdsoorten:

  • De vaste handdoekstang
  • De beweegbare handdoekstang

De vaste handdoekstang

Deze handdoekstang wordt aan beide kanten van de stang aan de muur bevestigd. Naast dat je er je handdoek aan op kan hangen, zou je het eventueel ook kunnen gebruiken als steun bij een opstapje. Leg er echter niet teveel druk op; daar is het namelijk niet voor gemaakt.

De beweegbare handdoekstang

De beweegbare variant bestaat vaak uit twee of drie stangen die vastzitten aan een as. Deze as wordt gemonteerd aan de muur.

  • De twee of drie stangen kunnen afzonderlijk over deze as in horizontale richting worden bewogen.
  • Op deze manier kun je meerdere handdoeken kwijt aan iedere stang.

Een erg praktische oplossing als je na het wassen van kleren meerdere handdoeken tegelijk wilt laten drogen!

Of in de keuken?

Behalve in de badkamer is de handdoekstang ook goed te gebruiken in de keuken. Omdat je in de keuken niet als zodanig te maken hebt met een vochtige omgeving, heb je qua materiaal van de stang meer keus.

  • Wat dacht je van een brocante of aardewerk handdoekstang voor het ophangen van jouw theedoeken?
  • Misschien ben je wel fan van zo’n klassieke, gouden stang!
  • De handdoekstang mag dan wel een klein detail zijn in jouw keuken, maar in de juiste kleur en op de juiste plek kan het dé eyecatcher van de keuken worden!

De handdoekstang is op z’n plaats in zowel de badkamer als de keuken. Voor welk vertrek jij de jouw handdoekstang ook gebruikt; je hebt altijd een handig ophangmiddel voor jouw doeken!

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer praktische woonaccessoires? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw handdoekstang en andere woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende ideeën en styling tips & tricks om van jouw badkamer of keuken een unieke badkamer of keuken te maken.