Handdouche

Handdouche

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHanddouche

Droom je al een tijdje van een nieuwe badkamer? Dan is het nu de hoogste tijd om deze droom eens waar te maken! Steek je handen uit de mouwen en tover je badkamer om in een prachtige ruimte waar je zin krijgt om er uren in door te brengen!

Een perfecte badkamer is niet compleet zonder douchetegels, wasbak, badkamermeubels, douchecabine, badkuip en een handdouche! Zonder een loszittend handdouche kun je je niet vrij bewegen in de badkuip of inloopdouche. Bekijk welke handdouche er in jouw badkamer van je dromen past!

Soorten handdouches

Een handdouche is een onderdeel van een douchesysteem. Vaak wordt er bij een regendouche een handdouche bij geplaatst. Je wilt niet altijd gebruik maken van de regendouche en dan is het heel handig om een handdouche erbij te hebben. Ook kan een douchesysteem bestaan uit alleen een handdouche die je aan een glijstangset kunt vastmaken om zo met gemak te kunnen douchen. Deze stang is vertelbaar. Zo kun je de handdouche op jouw gewenste hoogte ophangen!

Qua materiaal is een handdouche gemaakt van chroom. Dit is een zilverkleurig overgangsmetaal dat niet roest. Voor een handdouche is dat van belang, want de douche wordt regelmatig nat gemaakt en blijft eigenlijk altijd vochtig. Een handdouche van chroom kan hier prima tegen!

Handdouche: in allerlei vormen

Afhankelijk van de stijl kun je uit twee douchekoppen kiezen die je kunt gebruiken als handdouche. Heb je een badkamer in landelijke stijl ingericht? Ga dan voor een ronde douchekop! Dit geeft een speelse en klassieke uitstraling in de douchecabine. Is de badkamer strak en modern? Hang dan een handdouche op met een rechthoekig uiteinde. Dit past perfect in een moderne badkamer!

Ben je bang dat de douchestraal van een ronde douchekop anders aanvoelt dan een rechthoekige handdouche? Maak je geen zorgen. Het maakt niet uit of je een rechthoekig of ronde douchekop kiest. Er komt dezelfde douchestraal uit de handdouche!

Een badkuip of een douchecabine

Heb je in de badkamer een badkuip staan? Dan hangt de handdouche niet aan een verticale glijstang, maar aan een korte horizontale stang waar je de handdouche aan op kunt hangen. Een douchekop in de badkuip heeft vaak een langere doucheslang om ‘m optimaal te kunnen gebruiken.

Staat er in jouw badkamer een inloopdouche? Dan hangt de douchekop aan een verticale glijstang om staand te kunnen douchen. Dit soort handdouches hebben een kortere doucheslang, omdat je toch onder de douche blijft staan.

Vergeet dus bij het uitzoeken van alle badkameraccessoires niet de perfecte handdouche om optimaal van de douche te gebruiken!