Hangende vitrinekast

Hangende vitrinekast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHangende vitrinekast

De vitrinekast is allang niet meer het standaard glazen meubel voor het tentoonstellen van een collectie modeltreinen of tinnen soldaatjes. Je hebt tegenwoordig vele soorten en stijlen vitrinekasten en wandmeubels die echt sfeerbepalend kunnen zijn voor je woonkamer en zelfs badkamer of toilet. De hangende vitrinekast is een goed voorbeeld van een eigentijds wandmeubel waar je goed mee uit de voeten kunt om een leuke sfeer in huis te creëren door letterlijk iets persoonlijks in de vitrine te zetten.

Het leuke van een hangende vitrinekast is dat een dergelijk zwevend wandmeubel altijd wel in je woonkamer past, of je nu een grote lege muur hebt of slechts weinig plek. Er zijn kleine, vierkanten of juist langwerpige hangende kasten beschikbaar, maar ook complete wandmeubels waar je veel woonaccessoires op kwijt kunt.

Verticaal hangende vitrinekast

Een langwerpige hangende vitrinekast is perfect voor een niet al te brede muur, maar ook als je een hoekje over hebt. Een volledig glazen hangende vitrinekast suggereert ruimte. De glasplateaus kun je gebruiken om wat leuke spullen op te zetten die je dan goed van alle kanten kunt bekijken. Je kunt ook kiezen om de zijkanten van de verticaal hangende vitrinekast dicht te laten of bijvoorbeeld het bovenste of onderste gedeelte van de hangende vitrinekast met lades of kastdeurtjes af te kunnen sluiten. Afhankelijk van de stijl van de andere meubels in je woon– of badkamer, kun je kiezen voor een houten, kunststof of aluminium vitrinekast.

Horizontaal hangende vitrinekast

Je kunt kiezen voor een horizontaal hangende vitrinekast als je wat meer ruimte ter beschikking hebt. Dit wandmeubel staat bijvoorbeeld leuk boven een dressoir, zeker als de zijkanten van de hangende vitrinekast, de kastdeuren of zelfs planken in dezelfde stijl zijn als de meubels in de woonkamer. Er bestaan vitrinekasten die bijvoorbeeld van eiken- of grenenhout vervaardigd zijn, gecombineerd met glazen deurtjes of glasplateaus. Deze combinatie van massief materiaal met licht glas suggereert speelsheid en dynamiek.

Vierkante hangende vitrinekast

De vierkante hangende vitrinekast neemt weinig ruimte in en is daarom perfect in een kleine woonkamer, in de badkamer of het toilet. Je kunt ook twee of drie vierkante vitrinekasten naast of onder elkaar ophangen voor een bijzonder effect. Deze vierkante hangende vitrinekast heeft iets eigentijds. Zeker als je gaat voor de kunststof of chromen uitvoering die een elegante hoogglans look heeft, of juist voor de vitrinekast in verschillende trendy kleuren.

Verlichting in de vitrinekast

Vaak kun je de planken en glasplateaus in de hangende vitrinekast verstellen en zo het meubel personaliseren. Ook met het gebruik van verlichting kun je bepaalde items letterlijk in de spotlights zetten. Inbouwspots zijn hiervoor uiterst geschikt. Vaak zijn inbouwspots kantelbaar en kun je ze dus op verschillende objecten richten. Ook (gekleurde) LED strips zijn goed te gebruiken in een hangende vitrinekast. Je kunt ze ook onder de kast – als je een meubel of object eronder wilt verlichten – plaatsen.  Wil je simpelweg een moderne twist aan je hangende vitrinekast geven? Dan is een vitrinekast met de juiste verlichting ook een optie.

Woonaccessoires maken het af

De woonaccessoires die je gebruikt om de hangende vitrinekast aan te kleden, zijn bovendien bepalend voor de sfeer die een vitrinekast uitstraalt. In een brocante vitrinekast van wit gelakt hout dat wellicht een beetje een verweerd karakter heeft, is het leuk om wat romantische accessoires in pastelkleuren of zachtroze neer te zetten. Denk aan droogbloemen en mooie kaarsen.

Porselein
In een koloniale inrichting is het leuk om je porseleinen theeservies of juist je Delfts blauwe bordjes uit te stallen in je (eiken)houten hangende vitrinekast. Wil je graag een landelijke stijl creëren? Zet dan wat glazen weckpotten, keramieken kruiken en kannetjes of rieten mandjes bij elkaar. Voor een vintage uitstraling ga je op zoek naar retro woonaccessoires in bijpassende oranje, bruine en rode kleurtinten.

Vazen
In een eigentijdse elegante vitrinekast van bijvoorbeeld aluminium of kunststof staan een paar mooie bloemenvazen of beeldjes perfect. In een minimalistisch interieur kies je voor een of twee echte eye catchers die je in de spotlights zet, verder houd je de vitrinekast eenvoudig.

Medicijnkastje
Je kunt een vitrinekast ook prima in andere ruimtes van het huis ophangen. De vierkanten vitrinekastjes zijn hier perfect voor geschikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sfeervol medicijnkastje in je badkamer? Of een kruidenkastje in de keuken? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen!