Hanglamp lantaarn

Hanglamp lantaarn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHanglamp lantaarn

Een hanglamp lantaarn is meer dan alleen een lichtbron in je interieur. Niet alleen zorgen lantaarns voor de juiste sfeerverlichting in iedere kamer, ze zijn ook bijzonder decoratief. Lantaarns worden al sinds eeuwen gebruikt als verlichting binnenshuis en buitenshuis. Denk aan de rode papieren lantaarns of de vuurvliegjes in doorzichtige potten die als lantaarn werden gebruikt in het oude China.

De lantaarns van vandaag zijn in principe niet veel veranderd ten opzichte van de lantaarns van vroeger: een glazen constructie met metaal of hout en een kaars of lamp als lichtbron. Tegenwoordig kun je kiezen uit vele verschillende designs, van traditionele vierkanten of rijkversierde Arabische hanglamp lantaarns tot ultramoderne hanglampen in een strak design.

Met een hanglamp lantaarn breng je extra sfeer in elke ruimte van het huis, van de hal en de woonkamer tot aan het balkon.

Duizend-en-een-nacht

Denk je aan een hanglamp lantaarn, dan denk je toch al gauw aan een sprookjesachtige mozaïk lantaarn uit de verhalen van duizend-en-een-nacht uit het Midden-Oosten. De veelkleurige lampen met kunstige patronen passen perfect in een Boho interieur. In koper met zilver- of goudkleur staan ze ook schitterend in je woning als je van glamour houdt. Wanneer ze gemaakt zijn in een rustiger kleurenpatroon, zoals koele blauwnuances met wit, of doorzichtig met wit, zijn ze zelfs ook heel goed te combineren in een strak, puristisch interieur.

Verre oosten

Wil je je woning inrichten in een rustige stijl met een natuurlijke uitstraling in natuurtinten, kies dan voor een ronde of vierkanten Japanse papieren hanglamp lantaarn. Deze lampen geven een mooi diffuus licht en verspreiden meteen een zen-gevoel. Ook een Chinese hanglamp lantaarn van bamboe of hout heeft dezelfde rustgevende en natuurlijke uitstraling.
Mag het van jou wel wat kleurrijker zijn, hang dan een aantal stijlvolle Vietnamese hanglamp lantaarns op in verschillende kleuren.

Modern

Hanglamp lantaarns zijn er in zoveel verschillende stijlen en vormen, dat je altijd wel een mooi exemplaar voor jouw interieur kunt vinden. Bij een industriële hanglamp denk je misschien niet direct aan een sierlijke lantaarn, maar wat dacht je van een moderne lantaarn in ultrastrak design van ijzer en glas?

Als je van apart houdt, kies je natuurlijk voor een excentrieke hanglamp lantaarn gemaakt van oude glazen potjes of flessen.

Is jouw woon- of slaapkamer, keuken, hal of balkon toe aan iets nieuws? Laat je ruimte weer als nieuw stralen met precies de juiste hanglamp lantaarn.