Hangpot

Hangpot

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHangpot

Het decoreren zit jou in de vingers en je bent best tevreden over je eigen inrichting. Met veel interesse lees je woonmagazines en blijf je op de hoogte van de meest recente trends en stijlen. Jij houdt ervan nieuwe dingen uit te proberen. Maar waar ga je je familie en vrienden nu mee versteld laten staan?

Met een hele nieuwe dimensie!  Met planten en bloemen in een hangpot! Je kent ze misschien al uit de tuin, waar je hangplanten gemakkelijk aan een haakje of de schutting kwijt kunt. Maar juist je interieur kun je een andere look geven met een plant in een hangpot!  Hiermee geef je een alternatieve, spraakmakende en creatieve look aan de ruimte.

De alternatieve hangpot

Denk je aan een hangpot, dan denk je waarschijnlijk aan de bloem- en plantenpotten die je buiten aan de muur, op het balkon of tegen de schutting kunt hangen. In het tuincentrum staan deze kunststof bloempotten met handige haak zo voor het grijpen. Maar ga voor iets originelers!

Hang een stijlvolle hangpot in de hoogte! Liefst vanaf het plafond, zodat de aandacht volledig naar de hangpot gaat, die vanuit deze positie even belangrijk is als de plant. Pot en plant doen vanuit de lucht samen het werk en geven zo extra sfeer aan de ruimte.

DIY hangpot

Door middel van een ouderwetse techniek kun je een hangpot heel modern en trendy laten overkomen: maak een macramé hangsysteem waar de hangpot in kan hangen! Met een stevig touw, een schaar en een ring vlecht je dit systeem vrij gemakkelijk in elkaar.

Hoe je dat precies doet, kun je op internet vinden. Maar met de keuze voor het soort touw en pot, bepaal jij de stijl.

    • Een fijn, niet te dik zwart touw om een koperkleurige pot? Dat geeft een modern industriële sfeer aan de ruimte.
    • En een natuurlijke uitstraling geef je aan de ruimte door een grof naturel koord te gebruiken om een effen witte, of pastelkleurige hangpot. Very Scandic!

Houd de balans tussen de grootte van de hangpot en de plant in de gaten. Hang- en vetplantjes die niet al te veel water nodig hebben zijn een slim idee gezien hun positie in de hoogte.

Ander leuk idee met een hangpot

Hang verschillende hangpotjes aan een stevige, natuurlijke tak die je met mooi touw aan beide kanten aan het plafond bevestigd. Tegen een witte muur geven de verschillende potjes en plantjes een prachtig effect.

Creëer je persoonlijke, groene rijk in huis en geniet van de verrassende sfeer!

Laat je inspireren door Westwing

Op zoek naar meer leuke accessoires voor in de tuin of op je balkon? Kijk dan even op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw tuinaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Ook inspiratie nodig op het gebied van decoreren van je tuin? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste trends en styling tips & tricks om van jouw tuin een uniek gedecoreerde tuin te maken.