Hangstoel

Hangstoel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHangstoel

Wanneer je na een drukke dag thuiskomt, wil je ultiem kunnen relaxen. Even stoom afblazen en tot rust komen. Een plekje waar je even weg kunt dromen. Even niets doen, maar gewoon genieten.

Haal een goede hangstoel of hangmat in huis! Kies dan bij voorkeur een hangstoel van goede kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van je hangstoel, hoe groter zijn gebruikscomfort. Met een goede hangmat of hangstoel in huis doet de rest van je interieur er niet meer toe. Thuis relaxen was nog nooit zo makkelijk!

Broer en zus: hangstoel & hangmat

Een hangstoel is feitelijk familie van de hangmat. Hangmatten kwamen vanuit Zuid- en Midden-Amerika naar ons overgewaaid. Daar worden ze vooral gebruikt om in te slapen. Ook wij gebruiken hangmatten en hangstoelen om te relaxen en te ontspannen. In onze tuin, op het balkon en het terras, maar ook gewoon binnen.

Hangstoel voor ultiem relaxen

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een hangstoel om te relaxen en te ontspannen, zowel binnen als buiten. Er zijn verschillende hangstoelen verkrijgbaar. Zoek je de beste hangstoel om maximaal te genieten van de buitenlucht of om te rusten in je woon- of leefruimte? Je goed informeren is dan zéker de boodschap.

Wist je dat?
Het woord zegt het al, een hang stoel hang je ergens aan op. Aan het plafond of een stevige tak van de boom. Een alternatief hiervoor is een hangstoel met een standaard. Zo kan een hangstoel echt overal gebruikt worden.

Materialen van de hangstoel

 • Katoen
 • Rotan
 • Wicker

Het materiaal bepaald voor een deel de uitstraling van de hangstoel. Een katoenen hangstoel heeft een meer beach-look, terwijl een hangstoel van wicker wat meer past in een design interieur.

Wanneer voor de hangstoel een standaard wordt gebruikt is deze vaak van:

 • Hout
 • Aluminium
 • Metaal

Hangmat stijlen

 • Braziliaans
  Veel hangmatten van katoen zijn de befaamde Braziliaanse hangmatten of hangstoelen.
 • Mexicaans
  De Mexicaanse hangmat heeft een open structuur, en ziet eruit als een soort visnet. De stof waaruit de Mexicaanse hangmat is samengesteld, is bevestigd tussen twee punten.

Naast deze hangmat stijlen, worden hangmatten ook nog eens onderverdeeld in hangmatten mét en zonder stokken. Een hangstoel zonder stokken, de originele hangmatten, zijn gemakkelijk overal mee te nemen. Ze wegen immers minder en nemen veel minder plaats in dan hangstoelen met stokken.

Hangstoel voor kinderen

Dankzij hun groeiende populariteit, zijn er nu zelfs aangepaste hangstoelen voor kinderen en baby’s verkrijgbaar. In een kinderhangstoel kan je kleintje lekker rustgevend schommelen en heb jij een stylish verantwoord item in huis erbij. Rotan is een veel gebruikt materiaal bij de productie van hangstoelen voor kids. Doordat de hangstoel hierdoor licht van gewicht is, is deze ook lekker praktisch!

Westerse hangstoel

In Westerse landen zie je vooral hangstoelen mét stokken. Deze zogenaamde spreidstokken zorgen voor extra gebruikscomfort. Zo’n hangstoel met spreidstokken is wel minder stabiel dan exemplaren zonder stokken. Je ligt hier méér op het doek dan erin. Hangmatten mét stokken nemen veel meer plaats in, en wegen veel méér zijn veel dan exemplaren zonder stokken.

Ook zie je veel moderne hangstoelen. Deze stoelen hebben vaak iets weg van een groot ei of bol, waar je helemaal in kunt wegkruipen.

Het aanschaffen van een hangstoel

Tijdens je zoektocht naar de voor jou meest geschikte hangstoel, zal je ook een aantal keuzes moeten maken.

 • Een hangstoel mét of zonder standaard.
  Een hangmat met standaard is bijzonder handig om bij jouw te hebben als je niets bij de hand hebt om je mat of stoel aan op te hangen. Hangmatten en stoelen mét standaard kun je overal gebruiken. Hou er bij je keuze voor een hangmat met standaard zeker rekening mee dat deze mat lager ligt dan hangstoelen zonder standaard.
 • Hangstoelen met of zonder spreidstokken.
  Hangstoelen mét spreidstokken zijn gemakkelijker om uit op te staan.
 • Esthetiek van je hangstoel.
  Authentiek en kleurrijk, strak en modern of iets er tussen in. Wat is de stijl die past bij jou in huis of tuin?

Ontdek Westwing

Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels. Of je nu een hangstoel zoekt voor in de tuin, de woonkamer of voor je kind, neem eens een kijkje bij Westwing. Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van!