Hocker

Hocker

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHocker

Dat gekke vierkante of rechthoekige ding wat in veel huiskamers rondzwerft, maar waar niemand eigenlijk de functie van kent, wat is dat nu eigenlijk? De één legt zijn voeten graag op deze hocker, terwijl de ander hem vooral als poef gebruikt. En daar is in beide gevallen niets mis mee, want een hocker is gewoonweg ontzettend multifunctioneel. In de ene huiskamer staat hij naast de bank geparkeerd voor onverwachte gasten, terwijl hij in de andere juist als voetenbank klaarstaat.

Nog zo’n handigheidje van de hocker: je verplaatst hem zo, in tegenstelling tot bijvoorbeeld banken of tafels. Door al deze handige eigenschappen, behoort de hocker ongetwijfeld tot de meest multifunctionele woonaccessoires. En daarom hoort er ook een exemplaar in ieder huishouden thuis.

Wat is een hocker nu eigenlijk?

Het allermooiste van multifunctionele meubelen, is dat je ze op ieder moment weer voor iets anders kunt gebruiken. Heb jij behoefte aan een heerlijk voetenbankje? Geen probleem. Heeft je partner even later behoefte aan een lekkere poef? Ook geen probleem, want een hocker is zo verplaatst en je bepaalt zelf wat je ermee doet.

Tip!

Dat is helemaal handig wanneer je zitplaatsen tekort komt op een verjaardag of als je visite over de vloer hebt. Een hocker kun je namelijk ook als aparte zitplaats gebruiken, zodat het als ware een poef wordt. Het ligt dus maar net aan de situatie, wat je met zo’n meubel besluit te doen.

Van voetenbank tot poef

Maar toch merken velen terecht op dat een hocker en een fauteuil de ideale combinatie is. En dat is ook niet gek, want dat is waarschijnlijk ook de manier waarop deze woonaccessoire het meest wordt gebruikt. Toch zie je hockers ook steeds vaker voor de bank staan, waar ze dienst doen als voetenbankje. Heerlijk na een lange dag werken of juist wanneer je een rustige dag in het vooruitzicht hebt. Met een hocker kom je helemaal tot rust.

Multifunctionaliteit ten top

Op het gebied van woonaccessoires is er één term die tegenwoordig centraal staat: design. Ook op het gebied van hockers is dat het geval. Niet alleen zijn ze momenteel al in iedere denkbare vorm en kleur verkrijgbaar, ook weten ontwerpers nog meer functionaliteiten te creëren voor dit vertrouwde onderdeel van het huishouden.

Zo worden steeds meer hockers uitgerust met een afneembare deksel, waardoor de hocker nu ook opbergruimte biedt.

  • Stop er bijvoorbeeld je favoriete tijdschriften in, zodat je weer wat ruimte op je salontafel creëert,;
  • Of gebruik deze opbergplaats voor het speelgoed van je kinderen.

Voortaan is de hocker zelfs functioneel wanneer deze niet als voetenbankje of poef wordt gebruikt. Wat wil je nog meer?

DIY: Maak je eigen hocker

Wil je graag een unieke hocker in je interieur? Maak dan de poef zelf en laat deze een match zijn met de rest van je woonstijl.

  • Gebruik een – stevig – oud houten kistje en zet deze op wielen en plaats er een plank op. Wanneer je hiermee ook extra opbergruimte wilt creëren moet je ervoor zorgen dat de deksel open en dicht kan. Leg er voor het gemaak een fijn kussen op, zodat je gasten er ook nog op kunnen zitten.
  • Of plaats een boomstronk in huis en schilder deze in een lichte tint. Laat de bovenkant in zijn neutrale kleur en verrijk ermee je Scandi interieur.
  • Ook kan je van oude pallets een grote hocker maken. Plaats hier dikke kussens op en maak deze vast met een leren riem eromheen. Een leuk nieuw meubelstuk in je industriële interieur.

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer functionele en stijlvolle meubels en woonaccessoires voor in je interieur? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw hocker en andere meubels zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek ingericht huis te maken.